Dit eet Zendaya op een dag

De Euphoria-actrice is dol op Nutella.

Lees ook

Met diverse hoofdrollen in succesvolle series en films is Zendaya drukker dan ooit. Reden te meer dus voor Zendaya om op haar voeding te letten. Toch blijkt dat voor de Euphoria-actrice nog best een uitdaging te zijn. Dit is wat Zendaya eet op een dag. 

Vegetariër

Op het dagmenu van Zendaya zul je geen vlees of vis zien staan. De actrice eet namelijk sinds haar elfde vegetarisch. “Ik ben vegetariër geworden, omdat ik een dierenvriend ben. Absoluut NIET omdat ik dol ben op groentes”, deelde ze eens op haar app. Zendaya besloot te stoppen met vlees eten, toen ze eens met haar vader langs een slachthuis reed. “Ik vond het echt verschrikkelijk, al die dieren die op een kluitje naast elkaar stonden om te wachten op hun dood. Ik kon niet geloven dat ik zo aan mijn vlees kwam”, vertelde ze People. 

Sindsdien eet Zendaya geen vlees en vis meer. Iets wat toch wel ironisch is, aangezien de actrice helemaal niet van groentes houdt. “Ik ben een vegetariër die niet van groentes houdt, dat maakt het wel uitdagend”, deelde ze met Cosmopolitan.

Ontbijt

Waar Zendaya wel dol op is? Zoetigheden. Zo start ze haar dag regelmatig met Nutella. “Ik eet ‘ontbijtvoedsel’, maar ik moet er Nutella bij hebben: volkorenpannenkoeken met bessen en Nutella”, vertelde ze Harper’s Bazaar. 

Lunch

Aangezien Zendaya dit jaar in diverse blockbusters te zien is, is het niet zo gek dat ze veel aan het werk is. “Het is heel slecht, maar omdat ik zoveel werk, vergeet ik soms te eten”, deelde ze met Harper’s Bazaar. “Gedurende de dag snack ik wel, vooral als ik op een set ben waar catering is. Mijn go-to snack is een cup noodles met hete saus. Ik weet dat het slecht voor me is. Mensen zeggen weleens tegen me: ‘Zendaya, daar zit te veel sodium in’, maar ik ben er zo dol op.” 

Diner

Zowel als lunch en diner maakt Zendaya weleens een rijstsalade. Deze salade maakt ze met volkoren rijst, groentebouillon, gebakken ui, courgette, champignons, wortels, citroensap, zout en peper. Toch zul je Zendaya niet snel in de keuken vinden. Zo geeft ze toe dat ze niet echt van koken houdt. “Ik hou er in de eerste instantie al niet van om de instructies te volgen, en ik ben te lui”, vertelde ze Harper’s Bazaar.

Niet zo gek dat ze dan ook regelmatig eten bestelt. Als diner bestelt ze vaak gewoon waar ze zin in heeft. Van een tosti tot een vegetarische burger met friet en uienringen. Ook maak je haar blij met een burrito.

IJs

Ook bestelt Zendaya regelmatig ijs. “Mijn assistent spreekt me daar vaak op aan. Hij vindt dat ik dat niet elke keer moet bestellen”, vertelde ze aan Harper’s Bazaar.  “Als je lang genoeg bij me bent, eet je waarschijnlijk ook elke dag ijs. Ik kan het gewoon niet helpen. Ik noem het het Zendaya-dieet.” Haar favoriete smaak? Dat is koffie-ijs.

Limonade

In tegenstelling tot veel andere celebs is Zendaya niet iemand die haar ochtend begint met een groen sapje of water met citroen. “Ik drink geen koffie; ik vind het gewoon niks. Ook drink ik geen energydrank of frisdrank en hou ik niet van water. Ik ben van de sapjes, maar niet de fancy-drankjes. Ik hou van Tropicana of limonade.” 

Bron: Eat This, Not That, Seventeen, Eating Well | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook