Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes: maker La casa de papel komt met gloednieuwe serie

Exciting!

La casa de papel was zo'n groot succes, dat er zelfs meerdere spin-offs van in de maak zijn. Enne, ondertussen werkt maker Álex Pina aan nóg een gloednieuwe serie voor Netflix.

Spin-offs

Stiekem zijn wij nog steeds een beetje aan het bijkomen van het laatste deel van La casa de papel. Wij kunnen dan ook niet wachten op de spin-offs van de populaire Netflix-serie. Zo komt de streamingdienst met een Zuid-Koreaanse remakeMoney Heist: Korea – Joint Economic Area. En er is ook nog eens een spin-off over Berlin in de maak, die Berlin: A New Series zal gaan heten. Helaas zullen we nog wel even geduld moeten hebben voor beide series. De Zuid-Koreaanse remake zal naar verwachting ergens in 2022 verschijnen en de serie over Berlin in 2023.

Luxe bunkers

Ondertussen is La casa de papel-maker Álex Pina druk bezig met een gloednieuwe serie, zo maakte Netflix deze week bekend. Dit keer geen knappe overvallers en spannende scènes in Spaanse banken, maar luxe bunkers. Uhm, wat? Nou, dat zit zo: tijdens de coronapandemie bouwden rijke mensen massaal bunkers om jaren in te kunnen overleven.

"Sommige van de nieuwe schuilplaatsen die werden gebouwd, waren luxe ondergrondse huizen", vertelt Pina aan The Wrap. "Tot 15 verdiepingen onder de grond, met bijvoorbeeld een bioscoop, zwembad, spa, fitnessruimte en gemeenschappelijke tuinen. Met water en voedsel om meer dan vijf jaar te overleven. Een ondergrondse gemeenschap voor 75 personen." O my...

Nieuwe serie

Toen Pina over deze bunkers hoorde, wist hij gelijk dat dit voor goede televisie zou kunnen zorgen. "We dachten na over hoe het leven daar zou zijn. Sociale, familiale en romantische relaties, in een ondergrondse schuilplaats waarnaar ze haastig en exclusief waren gevlucht." Drama incoming...

Bron: AD | Beeld: La casa de papel