Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia presenteert speciaal issue om geld in te zamelen voor Oekraïne

Dit bijzondere issue van Grazia heeft als doel om Oekraïense vrouwen en kinderen te helpen.

Al vier weken kijken we toe hoe Oekraïne in oorlog verkeert. We zien de Russische bommen niet alleen de Oekraïense gebouwen, maar ook mensenlevens en families verwoesten. De Russische invasie is een aanval op onze waarden. Om ons steentje bij te dragen, presenteert Grazia het unieke project Buongiorno Grazia (#BuongiornoGrazia). Het project bestaat uit tien unieke covers van de hand van de jonge kunstenaar Bianca Cedrone, waarmee we zoveel mogelijk geld willen inzamelen voor Oekraïne.

Grazia's waarden

"Er zijn momenten dat het onze plicht is om duidelijk te maken aan welke kant we staan. Dit is een van die momenten en wij staan aan de kant van de vrijheid. Dat maken we duidelijk met deze unieke uitgave van Grazia en tien covers die works of art zijn en die vertegenwoordigen waar we in geloven: vrede, mensenrechten, zorg voor de planeet, eerlijke journalistiek", vertelt Grazia Italia-hoofdredacteur Silvia Grilli.

De tien waarden waar Grazia zich met dit speciale project en always hard voor maakt, zijn: VREDE, voor een vrije wereld; ACTIVISME, voor vrijheid van meningsuiting; INCLUSIE, voor de versterking van diversiteit; SCHOONHEID, om alle soorten lichamen, maten en huidskleuren te omarmen; FEMINISME, voor een sexy vrouw vol energie die vrij is om te houden van energie; VOICE, voor betrouwbare informatie; INTERNATIONAAL, want nieuws gaat heel snel en komt uit alle bronnen en vanuit alle delen van de wereld; VISIE, van de uitdagingen die het hoofd moeten worden geboden, de oorzaken om voor te vechten, maar ook de ontdekkingen en de prestaties, waaronder het BESCHERMEN VAN DE PLANEET. En tot slot FASHION, voor een stijl die de meest hedendaagse trends signaleert en interpreteert.

Belangrijke boodschap

De speciale collectie bestaat uit tien kunstwerken van artist Bianca Cedrone, die de tien waarden van Grazia representeren. Het project staat voor een vrijere en meer inclusieve wereld, met meer respect voor de planeet en de mensen, waar het unieke van iedereen de kracht is om hun talenten na te streven en hun dromen te realiseren.

"Door dit project met Grazia kon ik parallelle realiteiten en werelden verkennen met mijn eigen dromerige en surrealistische aesthetic", vertelt Cedrone over Buengiorno Grazia. "Het gaf veel voldoening om zulke belangrijke waarden door mijn kunst aan te kaarten. Ik geloof dat het belangrijk is om diepgaande boodschappen over te brengen door middel van schoonheid en verbeeldingskracht en ik hoop dat mijn werk als voorbeeld kan dienen."

Art meets music

De kunstwerken worden tot leven gebracht met de nieuwste NFT-technologie. Zo kun je genieten van de exciting muziek van de briljante componist Giovanni Allevi terwijl je naar de prachtige covers kijkt. "Een kunstwerk moet een gevoel oproepen en de aandacht vestigen op urgente zaken", vertelt de componist. Het nummer dat hij ten gehore brengt, is zijn solo-pianostuk Woman Warrior. Naar eigen zeggen is dit een eerbetoon aan alle 'vrouwelijke krijgers' die in deze historische periode het gewicht van de tragische en moeilijke gebeurtenissen dragen, dankzij hun strijdlust, hun moed en hun onvoorwaardelijke liefde voor het leven. "Ik vind het fijn dat muziek – zo'n etherische en ongrijpbare kunst – een bijdrage kan leveren aan het creëren van concrete verandering in onze tijd", aldus Allevi.

Steun voor Oekraïne

De tien unieke covers zijn niet alleen echte collectables die je in je (digitale) tijdschriftencollectie wil hebben, je helpt ook de slachtoffers uit Oekraïne. De collectie digitale NFT-kunstwerken scoor je met een paar klikken op https://manifestograzia.com/en/. De volledige opbrengst gaat naar het project 'Ukraine Emergency' van Fondazione Francesca Rava N.P.H. Italia Onlus, dat als doel heeft zoveel mogelijk Oekraïense vrouwen en kinderen te helpen.

"Ik ben hoofdredacteur Silvia Grilli zeer dankbaar voor dit prachtige initiatief van tijdschrift Grazia", laat Mariavittoria Rava van Fondazione Francesca Rava N.P.H. Italia Onlus weten. De stichting nam een paar uur na de Russische invasie al actie om ervoor te zorgen dat Oekraïense ziekenhuizen voldoende medicatie en apparatuur tot hun beschikking hebben. Ook vangen zij Oekraïense moeders en kinderen op die naar Italië zijn gevlucht. "We hebben iedereens hulp nodig om zoveel mogelijk levens te redden en dit prachtige project is een grote hulp voor ons. Ik doe daarom een oproep aan alle lezers van Grazia, voor hun steun aan het werk van de Francesca Rava Foundation in deze noodsituatie."

Bron en Beeld: Grazia Italia, Buongiorno Grazia, Bianca Cedrone