De Bachelor-deelneemster geeft toe: ‘Voelde me niet echt op mijn gemak daar’

Onder de Mexicaanse zon vond ze niet de liefde, maar wél andere inzichten.

In De Bachelor strijdt een huis vol knappe ladies om het hart van Thomas van der Vlugt. Voor de meesten is het dan ook een enorme teleurstelling wanneer je geen roos krijgt bij de rozenceremonie. Maar voor de 24-jarige Daniek was dit niet het geval, zo vertelt ze aan In de buurt.

Geen klik

Voor Daniek eindigde het Mexicaanse avontuur twee weken geleden. “Ik ging niet naar Mexico met een bepaald doel. Ik ging erheen omdat het mij een toffe ervaring leek en wat daar dan uit voortkomt, dat weet je gewoon niet”, vertelt de Hengelose in gesprek met In de buurt. “Of ik hem in het echt oprecht leuk ging vinden wist ik niet, maar tussen ons was er niet echt een klik. Dat zijn allemaal dingen die je daar moet ondervinden.” Helaas kwam deze ontdekkingstocht voor haar na twee afleveringen al tot een einde.

Was De Bachelor eigenlijk wel iets voor Daniek? “Ik ben best een nuchter type en ben niet zo van het dragen van hakken of jurken. De Bachelor is een programma dat best ver van mij af lag, daarom vond ik het interessant om mee te doen”, stelt ze. “Ik vind het altijd leuk om dingen buiten mijn comfortzone te doen. Toen ik daar aankwam had ik al snel het gevoel dat ik me niet helemaal op mijn gemak voelde en ik wist niet goed of ik er tussen paste. Misschien was het een beetje die Twentse nuchterheid. Het gaat erom dat jij een oprechte connectie met iemand moet krijgen, ik zag niet helemaal gebeuren dat ik dat voor al die camera’s ging krijgen.”

Nieuwe inzichten

Dat een romantische klik ontwikkelen voor de camera, en de gedachte dat duizenden Nederlanders meekijken, niet makkelijk is snappen we. Maar had Daniek überhaupt langer willen blijven? “Ik had nog graag wat activiteiten willen doen. Aan de andere kant moet ik ook eerlijk zijn, ik voelde me niet echt op mijn gemak daar”, geeft ze toe. “Ik vind het jammer dat ik veel dingen heb gemist, maar ik weet ook niet of ik daar een week later nog volledig happy zou zitten.”

“Ik vond het erg bijzonder en ik ben blij dat ik dit mee heb mogen maken”, gaat ze verder. “Het was een kans uit duizenden. Het heeft mij ook leuke inzichten gebracht en ik heb veel lieve reacties mogen ontvangen. Toen ik daar aankwam en in het vliegtuig zat kwam weer de realisatie dat ik het avontuur weer meer op moet gaan zoeken. Dat is wat mij, mij maakt. Ik ga nu van Hengelo naar Amsterdam verhuizen en heb een nieuwe baan. Dit programma heeft mij niet de liefde gebracht, maar wel nieuwe inzichten en ervaringen.”

Daniek (beeld: Jasper Suyk)

En de liefde?

Nieuwe inzichten, verhuizen, een nieuwe baan… Allemaal ontzettend leuk, maar wij willen vooral weten: hoe is het nu in de liefde, Daniek? “Momenteel ben ik niet gelukkig in de liefde, maar ik ben er nu ook totaal niet mee bezig. We zien wel hoe het loopt!”

Voorlopig is de beauty dus nog happy single. We zullen haar in elk geval niet snel meer op televisie zien daten. “Ik zou geen reality-tv meer doen, achteraf is dat niks voor mij. Alleen Expeditie Robinson zou ik zeker niet afslaan, maar voor reality-tv ben ik denk ik te nuchter”, stelt ze.

Bron: In de buurt, Love Reality | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws