Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Grazia-redactie test: welke lip balm is favoriet?

Onze favoriete lip balms du moment!

Lippenbalsems zorgen allang niet meer voor dat plakkerige bekkie dat je er vroeger door kreeg. Dankzij de voedende en hydraterende ingrediënten zijn de balms nu echte alleskunners. Met topkleur, flinke gloss of plumping effect: aan jou de keuze. De Grazia-redactie test drie lip balms. Welke is favoriet?

Afterglow Lip Balm in Torrid, NARS

Jill (Chef Grazia Update)

Prijs: €28

Hoe smeert-ie? "Hij smeert lekker, alsof je een lippenstift opdoet. Maar door de stick is-ie goed doseerbaar en loop je niet met zo’n dikke, kleffe laag rond."

Hoe voelt de balm? "Het lijkt net een superhydraterende lipstick. Je lippen blijven vettig, zonder dat het vies en plakkerig wordt."

Doet de balm wat-ie belooft? "Ja, hij zorgt voor mooie, zachte lippen en dat blijven ze daarna ook. Het gloss-kleurtje geeft bovendien een lekker glam effect."

Jeh or neh? "Jeh, het is mijn fijnste lipbalm tot nu toe. Enige minpunt is dat-ie vrij snel van je lippen af gaat, maar de stick is zo mooi, dat ik ’t niet erg vind om ’m een keer extra uit mijn tas te pakken."

Cijfer: 9

Honey Infused Lip Oil, Gisou

Annelies (Hoofdredacteur)

Prijs: €28 euro via gisou.com

Hoe smeert-ie? “De olie is makkelijk in gebruik, doordat je hem met een applicator aanbrengt. Het is net als een lipgloss en je hebt er geen spiegel bij nodig gezien de transparante kleur.”

Hoe voelt de balm? “De textuur is dik en vol, als honing. Maar gelukkig niet heel plakkerig en dat zou je wel verwachten bij een olie.”

Doet de balm wat-ie belooft? “Hij belooft te voeden, hydrateren en vollere en gedefinieerde lippen te geven en dat doet-ie ook. Dit is echt een hydratatiekrachtpatser, en dan ook nog eens in een stunning flesje.”

Jeh or neh? “Dikke aanrader. Eindelijk een lipolie waarbij ik niet na een uur denk dat ik hem alweer moet smeren. Velletjes en kloofjes zijn verleden tijd en de honingkleurige gloed geeft meteen een frisse, gezonde uitstraling.”

Cijfer: 8

NARS, Gisou, Charlotte Tilbury (v.l.n.r.)

Hyaluronic Happikiss Lipstick Balm in Pillow Talk, Charlotte Tilbury

Babette (Chef Beauty)

Prijs: €32

Hoe smeert-ie? “Erg smooth. Je brengt ’m heel makkelijk aan, bijna als een lipstick.”

Hoe voelt de balm? “Licht. Het is een dun laagje dat niet plakt maar wel meteen hydrateert. En dat effect houdt lang aan.”

Doet de balm wat-ie belooft? “Honderd procent. Door ’t subtiele plumping effect lijken m’n lippen net een tikkie voller en door het hyaluronzuur krijgen je lippen echt een hydratatieboost. Ze voelen dan ook heerlijk zacht.”

Jeh or neh?By far een van mijn favoriete balms. De zachtroze kleur is lekker subtiel, maar de balm heeft wel een high-gloss finish glow. Top combi.”

Cijfer: 9

Beauty
  • NARS, Gisou, Charlotte Tilbury (v.l.n.r.)