Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het internet wordt gek: zijn er meer deuren of wielen in de wereld?

Onze hersenen kunnen dit niet aan.

Remember dé jurk (was-ie nou goud of blauw)? En wat dacht je van de kwestie 'Laurel of Yanny'? Nu is het internet aangekomen bij een ander dilemma. De vraag die het internet momenteel bezighoudt, is: zijn er meer deuren of wielen in de wereld?

Lastig vraagstuk

Hoewel er tegenwoordig natuurlijk heel ernstige zaken gaande zijn in de wereld, is het af en toe fijn om na te denken over iets luchtigs. Alhoewel... luchtig? De vraag of er meer deuren of meer wielen in de wereld zijn, houdt het internet momenteel flink bezig.

De boosdoener is een zekere Ryan Nixon. Op Twitter liet hij weten dat hij een domme discussie met zijn vrienden had, dus hij riep de hulp in van Twitter. “Wat denken jullie: zijn er meer deuren of wielen in de wereld?” tweette hij begin maart. Binnen mum van tijd ging het internet met de vraag aan de haal en inmiddels is er meer dan 200.000 keer op zijn poll gestemd.

https://twitter.com/NewYorkNixon/status/1500000428985286657?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500000428985286657%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tipsenweetjes.nl%2Factueel%2Finternet-in-ban-van-vraag-meer-deuren-of-wielen%2F

Team deuren versus team wielen

Nixons tweet ging niet alleen binnen no time viral op Twitter, ook andere sociale media gingen met het vraagstuk aan de haal. Zo kozen gebruikers van TikTok, YouTube en Reddit ook massaal een kant voor #teamdoors of #teamwheels. Alle twee de kampen hebben zo hun eigen theorieën en ideeën over de lastige kwestie. Zo stellen de debaters uit kamp ‘deuren’ dat bijvoorbeeld auto’s vier wielen hebben, maar vaak wel vijf deuren. En dan heb je natuurlijk nog de miljoenen kantoorgebouwen vol deuren. En wat dacht je van koelkastdeuren, liftdeuren, wasmachinedeuren en de mini-deurtjes van adventskalenders? O my...

https://www.tiktok.com/@jamescharles/video/7073566704810429739?lang=nl-NL

Aan de andere kant is team ‘wielen’ ook ontzettend populair. Zo stelt dit kamp dat er ontzettend veel wielen op de wereld zijn. Zo heb je natuurlijk wielen aan auto’s en fietsen, maar ook aan bureaustoelen, stofzuigers, fietsen, skateboards. En don't forget de lades in kasten die op wieltjes rollen. Daarnaast weten enkele Twitter-gebruikers te vertellen dat LEGO jaarlijks a shopping 381 miljoen (!) wieltjes maakt om te verwerken in het speelgoed. Dat tikt toch lekker aan bij #teamwheels.

Wat denk jij? Ben jij #teamdoors of #teamwheels?

Bron: Tips en Weetjes, HLN, Twitter, TikTok | Beeld: Emily in Paris