Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

MAFS-Joep doet boekje open over heftige periode

'Iets anders dan het mooie MAFS-avontuur', begint Joep op Instagram.

Tijdens zijn deelname aan Married At First Sight is Joep een blij ei, maar dat is niet altijd zo geweest. Via Instagram doet hij een boekje open over een heftige periode uit zijn leven.

Overspannen

We kennen de vrolijke Joep van het programma MAFS waarin hij de knappe Carolien het jawoord gaf – zonder dat de twee elkaar kenden. Een leuk avontuur, maar het leven van Joep is volgens hem niet altijd zo avontuurlijk geweest. “Iets anders dan het mooie MAFS avontuur…”, begint hij bij zijn bericht. “Een paar maanden terug merkte ik een verandering in gedrag. Moe, snel geprikkeld, weinig ‘levenslust’ en ik stelde mezelf regelmatig de vraag: waar doe ik het allemaal voor?!”

De 26-jarige Joep stond dagelijks moe op en ging naar eigen zeggen met tegenzin naar zijn werk. “Ik trok me daarna thuis terug zonder contact met de buitenwereld. Ik ben naar de huisarts gegaan en die gaf aan tekenen van overspannenheid te zien. Uhm… Oké, en nu?”, stelt hij vervolgens. 

Niets is perfect

Joep ondervond dat het leven niet perfect is en dat je dit ook absoluut niet na moet streven. Ook kreeg hij door dat hij naar zijn lichaam moest luisteren.

“Door het ‘probleem’ te erkennen kreeg ik de rust om op eigen tempo uit te zoeken hoe ik hierbij geholpen kon worden.” De MAFS-ster besloot zelfs een hypnotherapeut in te schakelen, iets wat hem uiteindelijk enorm heeft geholpen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Joep (@joephoncoop)

Belangrijke boodschap

Inmiddels heeft Joep naar eigen zeggen weer energie om dingen te ondernemen. Ook hoopt hij met zijn verhaal anderen te kunnen helpen. “Al is er maar één persoon die zich hierin herkent, of de behoefte voelt er samen over te sparren dan is mijn missie geslaagd.” 

“Lieve mensen, iedereen is goed zoals hij/zij is. Leg jezelf niet te veel druk op, trek je niks aan van de mening van anderen. Iedereen is het waard, JIJ BENT HET WAARD.” Duidelijk! 

Bron: Instagram | Beeld: MAFS