Oeh: Dr. Oetker introduceert pizza-bitterballen

Yes please!

Lees ook

We vinden alle healthy smoothies en foodhacks natuurlijk hartstikke lekker hoor, maar soms wil je gewoon flink snacken. En wat blijkt nu? Dr. Oetker heeft de ultieme snack gecreëerd: geen pizza, geen bitterballen, maar pizza-bitterballen! Say what?

Pizza-bitterballen

Een uitgebreide, zelfgekookte maaltijd is hartstikke lekker. En luxe desserts of snacks die je zelf in elkaar hebt gedraaid zijn natuurlijk ook fantastisch. Maar eerlijk is eerlijk: we kunnen ook gewoon ontzettend genieten van een schaaltje bitterballen of een simpele kant-en-klare pizza. Het bericht dat eerder deze week in onze feed verscheen op Instagram deed ons dan ook direct verlangen naar de typische weekendborrel, zodat we daar een schaaltje pizza-bitterballen op tafel kunnen zetten. Dr. Oetker kondigde via Instagram namelijk aan dat deze nieuwe fusion-lekkernij nu in de winkels ligt.

Bitterballen met pizzavulling

Het principe is heel simpel: waar bitterballen normaliter gevuld zijn met ragout, heeft Dr. Oetker dit keer voor een andere vulling gekozen. Je hebt dus een krokant laagje aan de buitenkant, met van binnen een smakelijke combinatie van pizza-ingrediënten. De pizza-bitterballen hebben twee verschillende smaken: margherita en salami. Beiden zijn ze rijkelijk gevuld met tomaat en kaas. Bij de margherita zitten er ook lekkere Italiaanse kruiden in de bitterbal. De salami-variant heeft ook kleine stukjes smakelijk vlees vanbinnen. Maak het geheel af met die vertrouwde crunch die je gewend bent van bitterballen, en je hebt de ideale combinatie van pizza’s en bitterballen.

Bereiding

En nog meer goed nieuws: ze zijn namelijk bijzonder easy klaar te maken. Hoewel de pizza-bitterballen niet geschikt zijn voor de frituur, kun je ze wel bereiden in een airfryer of een oven. Dat scheelt weer gespetter met hete olie. Kun jij ondertussen genieten van je lazy avond op de bank of de movie night. 

De pizza-bitterballen liggen nu in de schappen bij Albert Heijn. Voor een doosje van 10 stuk (250 gram) betaal je €3,99. Wij weten in elk geval wat we bovenaan ons boodschappenlijstje zetten!

Bron: Kookfans, Dr. Oetker | Beeld: Brunopress, The Sisterhood of the Traveling Pants

Laatste nieuws

Zie ook