Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nog geen plannen dit weekend? Grazia tipt de leukste to do's

Wij zetten alle leuke activiteiten voor je op een rij.

Of je nu heel het weekend op het terras wil doorbrengen of zin hebt in een leuke activiteit: wij zetten de leukste to do's voor het aankomende weekend voor je op een rij.

Kunst verkennen

Ben je in de stad Den-Haag en heb je zin in een portie kunst? De klassiekers uit de Gouden Eeuw bevinden zich in hartje Den Haag en kun je bij verschillende tentoonstellingen in het Mauritshuis zien. Je vindt hier onder andere de prachtigste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. Het museum heeft voor de nodige trek en dorst een gezellig museumcafé waar je na een middagje cultuur snuiven kunt neerploffen. Echt een aanrader. 

Party plannen

De zomer staat al bijna voor de deur (althans, zo voelt het) dus het wordt tijd om je festivalagenda te vullen. En als je het ons vraagt mag er één feestje sowieso niet ontbreken in je planning. Op 3 september 2022 vindt op recreatiegebied Geestmerambacht de grootste elrow Town ever plaats. Op deze nieuwe locatie kunnen 35.000 bezoekers zich volledig onderdompelen in de crazy wereld van elrow. Denk aan de meest bijzondere aankleding, extragavante outfits en kleurrijke performers.

Na drie succesvolle edities in Amsterdam, wordt de vierde Nederlandse editie van elrow Town niet alleen de grootste ooit in Nederland, maar ook de grootste wereldwijd. De giga locatie Geestmerambacht is een droomlocatie, waar meer bezoekers dan ooit terecht kunnen. Kortom: de kans op kaartjes is ook groter. Tickets zijn nú nog verkrijgbaar, maar wacht vooral niet te lang. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door elrow (@elrowofficial)

De Nacht staat op voor Oekraïne

Terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nog bezig is, zijn er vanuit Nederland allerlei initiatieven om de mensen in Oekraïne te helpen. ‘De Nacht staat op’ zet zich ditmaal in voor Oekraïne en doet dit zaterdag 17 maart met verschillende evenementen, waarbij een deel van de omzet aan Oekraïne wordt gedoneerd voor steun. In samenwerking met Vault en Meanwhile organiseert ID&T op 19 maart een speciaal evenement voor Oekraïne in Warehouse Elementenstraat. Onder meer Juan Sanchez, Steve Rachmad, ROD, Nastia, Stef Mendesidis en Daria Kolosova treden tijdens deze special op om geld in te zamelen voor Oekraïne. Ben jij erbij?

Foto's kijken

Heb je ook zin in een middag kunst kijken, maar dan op het gebied van fotografie? Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 19 maart tot en met 25 september 2022 een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met SURFACE meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene. We like!

Breindag

Uit onderzoek blijkt dat het bijzonder slecht gesteld is met onze mentale gezondheid in Nederland. Niet voor niets horen we steeds vaker gevallen van depressie, burn-out en dementie om ons heen. Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50 procent van de Nederlanders heeft te maken met burn-out klachten. Daar komt nog bij: ruim 62 procent van de Nederlanders slaapt slecht en 85 procent van de millennials voelt zich op dit moment depressief. Allemaal ziektes van deze tijd, omdat ons brein compleet uit balans is geraakt door de snel veranderende wereld. Daarom organiseert Brain Balance Expert Charlotte Labee op 20 maart 2022 de Nationale Breindag om aandacht te vragen voor dit probleem.

Talloze experts, sprekers en BN’ers gaan met Charlotte in gesprek om aandacht te vragen voor deze missie. En dit kan jij allemaal volgen via Instagram. Tune in vanaf je luie stoel en leer meer over je brein, want het is écht nodig.

Beeld: Mauritshuis Den-Haag