Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deel jij een Netflix-account met je friends? Dan ga je binnenkort meer betalen

Noooo...

Deel jij je Netflix-account met je complete vriendengroep? Good for you – en je portemonnee – maar Netflix is hier niet heel blij mee. Grote kans dat je binnenkort meer moet gaan betalen voor een account dat je met mensen buiten je eigen huishouden deelt. 

Account delen

Netflix, Videoland, HBO Max, Amazon Prime, NPO+, discovery+: we zien soms door de bomen het bos niet meer. Er is bij elke streamingdienst wel een serie te zien die we absoluut niet willen missen, maar al die abonnementen kunnen flink in de kosten lopen. Dus dan zit er maar één ding op: accounts delen. 

Netflix biedt de mogelijkheid om je account met meerdere mensen te delen, maar heb je de kleine lettertjes eigenlijk weleens goed gelezen? Hierin wordt namelijk beschreven dat je het account enkel met mensen uit je eigen huishouden mag delen. Oops…

Extra vergoeding

Volgens de servicevoorwaarden van Netflix mag het account van een abonnee officieel ‘niet worden gedeeld met personen buiten uw huishouden’, zo staat er in de kleine lettertjes geschreven. Tot nu toe deed Netflix er eigenlijk niets aan om deze regels te handhaven, maar hier komt dus volgens Variety verandering in.

Netflix gaat in drie landen testen met een extra vergoeding voor gebruikers buiten het opgegeven huishouden, dit zal plaatsvinden in Chili, Costa Rica en Peru. In deze landen begint de streamingdienst een test waarbij accounts ‘veilig’ gedeeld kunnen worden, inclusief een hoger maandbedrag. En je raadt het al: als de test succesvol is, worden deze regels ook in andere landen doorgevoerd. Bummer.

Bron: RTL Boulevard, Variety | Beeld: Keeping up with the Kardashians