Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nieuws in streamingland: HBO Max en discovery+ worden samengevoegd

De twee streamingdiensten slaan de handen ineen.

Heb jij na de lancering van HBO Max á la minute een account aangemaakt? En was je al geabonneerd op de streamingdienst discovery+? Dan zal dit er binnenkort anders uit gaan zien. De twee streamingdiensten worden namelijk samengevoegd.

Samengevoegd

Netflix, Videoland, discovery+, Amazon Prime, NPO+, HBO Max: we zien door de bomen het bos niet meer. Op iedere streamingdienst is er wel iets wat we graag willen kijken, waardoor we (zonder dat we het doorhebben) al flink wat abonnementen hebben lopen. Prijzig, en ook behoorlijk onoverzichtelijk. HBO Max en discovery+ proberen iets aan deze chaos te doen en slaan de handen ineen, de twee streamingdiensten worden namelijk samengevoegd.

Goede combinatie

HBO Max lanceerde onlangs in Nederland en bracht hiermee flink wat grote titels met zich mee. Ongeveer een jaar geleden werd discovery+ geïntroduceerd, hier vind je voornamelijk realityseries. Gunnar Wiedenfels, CFO van Discovery, stelt dat de twee samen een goede combinatie zijn. "HBO Max heeft een premiumpositie hellend richting een mannelijk publiek. Tegelijkertijd heeft Discovery een grotere doelgroep die meer uit vrouwen bestaat. Daarnaast heb je straks de dagelijkse engagement van Discovery-kijkers en de meer door releases gedreven HBO Max-contentconsument."

Bundel abonnement

Volgens Film Vandaag worden de twee eerst gebundeld, omdat het nog niet duidelijk is hoe de samengevoegde streamingdienst er precies uit zal gaan zien. Ook over het prijskaartje dat aan een gebundeld abonnement hangt, is nog geen duidelijkheid. Naar verwachting wordt de fusie ergens in april afgerond, waarna de twee als bundel zijn te verkrijgen. Dat wordt switchen van Jaimie: in the Vaes Lane naar Sex and the City, Euphoria én Daddy Dave. Wat een feest.  

Bron: Film Vandaag | Beeld: Sex and the City