Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what?! Volgens Duitse media is prinses Amalia verloofd

De prinses zou tijdens de jaarlijkse skivakantie ten huwelijk zijn gevraagd.

Het liefdesleven van de Nederlandse prinsessen is in Duitsland talk of the town. Ditmaal doen geruchten de ronde dat prinses Amalia verloofd zou zijn. Maar of die geruchten waar zijn…

Op één knie op de ski

Al langere tijd wordt de naam van de 19-jarige Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei in verband gebracht met die van kroonprinses Amalia. De prinses zou al een paar keer met hem gezien zijn, en onduidelijke bronnen beweren dat de twee al een aantal maanden samen zijn en dat Isebrand zelfs als zijn royal in-laws zou hebben ontmoet. Daar zetten we al een paar grote vraagtekens bij, maar nu komt de buitenlandse roddelpers weer met een nieuwe bewering.

Tijdens een gezellige skivakantie (volgens sommigen in Lech, volgens anderen in Canada) zou Isebrand namelijk op één knie zijn gegaan voor de toekomstige koningin. Yeah right.

‘Geen commentaar’

Hoewel we zéker niet verwachten dat Amalia al met een verlovingsring aan haar vinger rondloopt, besloot Shownieuws het toch maar even na te vragen aan de Rijksvoorlichtingendienst. Die laat weten dat er heus wel een persconferentie en fotomoment zou zijn als de prinses zulk groot nieuws zou brengen. “Als er echt sprake is van een verloving wordt deze door ons aangekondigd. Verder geven we geen commentaar op geruchten.” Duidelijk!

Kiezen voor de liefde

In het boek Amalia van Claudia de Breij vertelde de kroonprinses wel een en ander over haar (toekomstige?) liefdesleven. Zo wil ze een eventuele relatie privé houden, maar wil ze wel kwijt dat ze een romantische ziel is. Haar type man heeft galante manieren, ‘zoals je nog ziet in de films over keizerin Sissi’.

Ook gaf Amalia in het boek prijs dat ze zou kiezen voor de liefde en niet voor de troon, mocht de regering het later niet eens zijn over haar huwelijkspartner. “Als hij de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Bron: Beau Monde, Shownieuws | Beeld: BrunoPress