Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Slecht nieuws voor Tinder Swindler-Pernilla Sjöholm

Oh no...

De soap rondom The Tinder Swindler is nog altijd in volle gang. Zo is Shimon Hayut aka Simon Leviev nog altijd op vrije voeten en proberen de drie vrouwen die door hem zijn opgelicht met alle macht het geld dat ze door hem verloren zijn, terug te krijgen. Echter, stuit een van die vrouwen Pernilla Sjöholm nu op een flinke tegenslag in haar strijd tegen de oplicht-praktijken van Simon.

De documentaire

Een korte recap, mocht je het gemist hebben: in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler vertelden verschillende vrouwen hoe zij via Tinder slachtoffer werden van een scammer. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjohölm en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflix-docu deelden.

Rechtszaak

De Zweedse Pernilla heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse ING Bank, omdat ze via deze bank haar geld is kwijtgeraakt door Simon. Helaas voor Pernilla moet deze rechtszaak nu opnieuw gedaan worden, en dat terwijl ze hiervoor helemaal naar Amsterdam was gevlogen. De rechter die over de zaak zou beslissen werd gewraakt, wat betekent dat de zaak opnieuw gedaan moet worden. Dit meldt Page Six.

Er werd al een keer een andere rechter aangewezen voor de zaak, omdat de oorspronkelijke rechter corona had. Deze nieuwe rechter was geen onbekende, want hij behandelde ook al een zaak van Tinder Swindler-slachtoffer Ayleen. De uitspraak van deze zaak was echter in het nadeel van Ayleen, waardoor Pernilla liever een andere rechter op haar zaak wilde hebben. Haar advocaat Herman Loonstein besloot daarom hem te wraken. “Ik vlieg liever nog een keer terug naar Amsterdam om een eerlijke uitspraak te krijgen. De ING bank had veel meer kunnen doen om ons te beschermen, omdat wij als slachtoffers geld overmaakten naar een frauduleus persoon die al jaren op hun ‘zwarte lijst’ stond,” stelt Pernilla.

Oplichter

In de Netflix-documentaire kwamen alle foute praktijken van Simon Leviev aan het licht. Hij overtuigde zijn slachtoffers dat hij onderdeel was van de rijke Leviev-familie, die steenrijk is. Zo heeft het hoofd van de familie, Lev Leviev, niet voor niets de bijnaam ‘King of Diamonds‘. Shimon Hayut deed via dating-sites alsof hij een erfgenaam was van de familie, en wist verschillende vrouwen zo duizenden euro’s afhandig te maken. Inmiddels is hij weer op vrije voeten en leeft hij in Tel Aviv. Hij is zelf van mening dat hij nooit iemand opgelicht heeft.

Bron: Linda | Beeld: Netflix