Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sad: jeugddramaserie SpangaS stopt na vijftien jaar

Hier keken we vroeger al-tijd naar.

Liefdesdrama's, spijbelsessies en vervelende docenten: SpangaS zat er vol mee. Niet alleen was het programma puur vermaak, ook bereidde het ons voor op de middelbare school én zaten er behoorlijk wat herkenbare situaties in. Toch hebben de makers van serie besloten een einde te maken aan het SpangaS-tijdperk.

Laatste aflevering

Grote kans dat je vroeger heel wat uurtjes voor de tv hebt doorgebracht om naar alle avonturen op het Spangalis College te kijken. En jawel, nog altijd is de serie bijna dagelijks op NPO3 te zien, maar hier komt dus helaas een einde aan. Na 2500 afleveringen, twee speelfilms en een podcastserie hebben de makers besloten dat het genoeg is geweest.

Suzanne Kunzeler, genremanager drama bij NPO3, geeft aan dat het kijkgedrag van kinderen in de afgelopen jaren behoorlijk is veranderd. Dit is dan ook de reden dat de serie er helaas mee gaat stoppen.

Nieuwe ideeën

"We verkennen nu met elkaar andere wegen naar een actueel en maatschappelijk betrokken kinderprogramma", stelt de genremanager. Via Instagram laat KRO-NCRV weten dat de serie voor velen veel heeft betekend. "De boodschap van de langstlopende Nederlandse jeugddramaserie allertijden is en blijft: je bent goed zoals je bent."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

Op donderdag 28 april zal de laatste aflevering van SpangaS te zien zijn. Kun je maar moeilijk afscheid nemen van de serie of wil je nog even terugblikken? De komende weken zijn er tot aan de laatste aflevering nog verschillende extra's voor SpangaS-fans, zoals podcasts en terugblikvideo's. Nostalgie!

Bron: NU | Beeld: BrunoPress