Zó verliep de ontmoeting tussen de echte Anna Delvey en actrice Julia Garner

De actrice bezocht de echte Anna Delvey in de gevangenis.

Privéjets, haute couture en bedrog: we zijn gek op de Netflix-hit Inventing Anna. Inmiddels is er steeds meer bekend over de ‘echte’ Anna Delvey – aka Anna Sorokin. Zo doet ze een boekje open over haar eerste ontmoeting met de actrice Julia Garner, die de rol van Anna vertolkte.

‘Lief meisje’

In de dramaserie Inventing Anna kruipt actrice Julia Garner in de rol van Anna Sorokin, een Russin die de high society van New York oplichtte onder haar alias Anna Delvey. In de serie zien we hoe Anna iedereen heeft laten geloven dat ze een luxeleventje leidt. Ze heeft een rijk bestaan, dat bestaat uit selfies op jachten, kasten vol Gucci, reizen in jets en slapen in de meest exclusieve vijfsterrenhotels ter wereld. Veel luxe, en dat terwijl niemand weet hoe ze zo succesvol is geworden. Een journalist heeft haar echter in de gaten, en zoekt uit wie ze écht is.

Inventing Anna is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Anna, die in 2017 werd opgepakt en twee jaar later een celstraf van vier tot twaalf jaar opgelegd kreeg. In 2021 werd ze vervroegd vrijgelaten, maar inmiddels zit ze opnieuw in de gevangenis. Anna haar visum bleek namelijk verlopen. 

‘Lief meisje’

Anna heeft flink wat tijd in de gevangenis doorgebracht, maar kon daar af en toe wel wat bezoek ontvangen. Niet gek dat de actrice Julia Garner the real Anna een bezoekje bracht. En over die ontmoeting doet Anna in de podcast Forbidden Fruits een boekje open.

Zo stelt ze: “Ik vond Julia een heel lief meisje.” Daarnaast had ze Julia gevraagd om haar ongebruikelijke accent te imiteren – iets wat behoorlijk lastig was. In een eerder interview wist Julia te vertellen dat haar rol in Inventing Anna ‘het moeilijkste ooit’ is geweest. “Het accent is Duits, maar ze is opgegroeid in Rusland wat je ook terug hoort. En dan heeft het ook nog iets Amerikaans.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Netflix (Inventing Anna)

Laatste nieuws