Grazia tipt: dit zijn het aankomende weekend de leukste to do’s

Van hotspots tot aan snacktips.

Ben jij van plan het hele weekend op het terras door te brengen? Snappen we. Maar het is écht niet de enige leuke activiteit die je dit weekend kunt uitvoeren. Wij vertellen waar je moet zijn, wat je moet eten én wat je moet kijken.

Vega(n) time

Jawel jawel, het is Week zonder Vlees (en zuivel) en daar doen wij uiteraard aan mee. Vind jij het alleen lastig om die rijkgevulde pizza in het weekend te skippen? Is niet nodig, want met de nieuwe pizza van Big Americans worden al je cravings verzadigd – en dat in een vegan jasje. Het beroemde pizzamerk, bekend van de dikke pizzabodems, voegt de Vegan BBQ Jackfruit pizza toe aan het vriesvak. Zoals de naam al verklapt is deze 100 procent plantaardige pizza belegd met jackfruit, tomaten, rode ui, een vegan kaas alternatief en BBQ-saus. Dat wordt rennen naar Albert Heijn en Jumbo.

Avocado lovers

Grote kans dat je als liefhebber van avocado al eens een bezoekje hebt gebracht aan The Avocado Show. De restaurantketen heeft inmiddels haar achtste locatie geopend en die ziet er behoorlijk Insta-worthy uit. The Avocado Show opent aanstaande zaterdag 12 maart haar nieuwe flagship restaurant in Westfield Mall of the Netherlands. 

Deze locatie bevat alle heerlijke gerechten die je van The Avocado Show gewend bent, maar dan bigger, bolder and better. Duurzame avocado’s spelen zoals altijd de hoofdrol en vega en vegan opties zijn er in overvloed, dus voor ieder wat wils. En indien je twijfelt over een plekje: dat is niet nodig. Deze nieuwe variant van The Avocado Show heeft 80 zitplaatsen en een open oppervlakte van 190m2. Hallo nieuwe hotspot!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow)

Eindelijk weer feesten

Het heeft een flinke twee jaar mogen duren, maar deze zomer mogen we eindelijk weer feesten. Na vijf jaar geen festival te houden in de Arena, keert Sensation dit jaar op 2 juli terug voor de wereldwijde 133e(!) editie. Het thema van Sensation 2022 is ‘Yes’, een verwijzing naar de vrijheid die er weer is na het loslaten van de coronaregels. En dat voelen wij wel. Het feestje vindt dit weekend niet plaats, maar de inschrijving voor de pre-sale wel. Dit is mogelijk van 2 maart tot en met 14 maart via deze link. De pre-sale begint op 15 maart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sensation (@sensation)

Shop vintage pareltjes

Van nieuwe kleding worden we blij, van de impact die het op het milieu heeft wat minder. De uitkomst? Vintage shoppen tijdens een kilosale. En het toeval wil dat er dit weekend zo eentje plaatsvindt in Amersfoort. Tijdens deze sale kun je voor 20 euro per kilo de mooiste items scoren. Waar je moet zijn? The Greenoutlet Amersfoort, zondag 13 maart.

Dineren bij Helling 7

Voor de een is het weekend het moment om uitgebreid te koken, voor de ander is het weekend juist een moment waarop er niet gekookt wordt. Val je in de laatste categorie? Schuif dan aan bij restaurant Helling 7 in Amsterdam Noord. Het restaurant is gevestigd aan de oever van het IJ, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de stad. 

Het restaurant zelf is ook het bezichtigen waard: Helling 7 is gebouwd van oude stukken metaal en rondslingerend schroot. O, en dan natuurlijk het eten niet te vergeten. Bij het restaurant werken ze intuïtief met de ingrediënten en wordt eten bereid in de open keuken. Op de menukaart vind je gerechten als burrata met Bloemendaals gele en granaatappel, steak tartaar en geroosterde artisjok met aubergine, en tomaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Helling 7 (@helling_7)

HBO Max in Nederland

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. De service van HBO Max is nu ook in Nederland te gebruiken. Dus heb je geen zin om de deur uit te gaan, of kijk je uit naar een avondje bankhangen? Doe je dan tegoed aan series als FriendsSex and the CityAnd Just Like That…Game of Thrones of klassiekers als The O.C. en One Tree Hill.

Beeld: Pexels 

Laatste nieuws