Vanaf deze datum verschijnt het nieuwste seizoen Peaky Blinders op Netflix

Can't wait!

Waar ze in Engeland al kunnen genieten van het zesde en helaas laatste seizoen van Peaky Blinders, moeten wij er in Nederland nog even op wachten. Gelukkig maakt Netflix dit wachten een beetje minder eindeloos, want we weten nu eindelijk vanaf wanneer het laatste deel van de serie te streamen is.

Zesde seizoen

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat het vijfde seizoen van Peaky Blinders op Netflix verscheen en wij kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe het verder gaat met de familie Shelby. In Engeland konden ze op 27 februari de eerste aflevering van het zesde seizoen al kijken op BBC One, maar wij wachten nog steeds in spanning af. Maarre, daar komt nu finally verandering. Er ligt namelijk eindelijk een releasedatum voor Peaky Blinders seizoen 6 op tafel.

Een flinke dosis geduld is echter nog wel nodig, want het zesde seizoen is pas vanaf 10 juni op Netflix te zien. Dat maakt de streamingdienst vandaag bekend op Instagram met een reeks beelden uit het nieuwste seizoen.

Peaky Blinders

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskracht van 1929. In de finale-aflevering van het vijfde seizoen leek de hopeloze Tommy op het punt te staan een einde aan zijn leven te maken, maar dit blijkt – gezien de trailer – een mislukte poging.

Veel castleden zijn in het zesde seizoen van de serie terug te zien, maar helaas ontbreekt de vorig jaar overleden Helen McCrory, die de rol van Aunt Polly vertolkte.

Geen zevende seizoen

Lang klonken er geruchten over een zevende seizoen, maar vanwege de pandemie is dit plan van de baan. Fans hoeven echter niet bij de pakken neer te zitten, de makers van de serie zijn namelijk van plan om nog een Peaky Blinders-film te lanceren.

“En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen”, stelde seriemaker Steven Knight in een eerder interview. De opnames hiervan starten naar verwachting in 2023 pas, maar gelukkig kunnen we tot die tijd nog het zesde seizoen kijken. Ook liggen er ideeën voor een mogelijke spin-off op tafel, al zegt bedenker Steven Knight wel dat hij daar niet meer aan zal meewerken. Een andere optie is dat er na het einde van de serie een heuse ‘Peaky Blinders Universe’ komt, waarin ook andere series verschijnen, die niet per se direct iets met Peaky Blinders te maken hebben. Kortom, genoeg om naar uit te kijken dus!

Bron: Instagram @netflixnl | Beeld: Peaky Blinders

Laatste nieuws