Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rachel Hazes kiest voor leven buiten de schijnwerpers: 'Ik wil anonimiteit'

De moeder van André ziet een leven in anonimiteit wel zitten.

Meerdere tv-programma’s, een theatershow én de zorg voor haar zoon André Hazes: moeder Rachel Hazes zit niet stil. Ondanks al het succes heeft Rachel er genoeg van, zo vertelt ze aan Story. 

Rachel met pensioen

Sinds het overlijden van André Hazes in 2004, is Rachel Hazes flink op de voorgrond getreden. Zo heeft Rachel de muzikale nalatenschap van wijlen André in haar beheer. Ook is ze regelmatig betrokken bij evenementen en producties rond haar grote liefde. Van musicals tot films en van concerten tot reality-soaps: Rachel draait er haar hand niet voor om. Maar dat gaat haar allemaal niet in de koude kleren zitten. 

Met Story deelt ze dat ze wel klaar is met het altijd maar in de weer zijn. “Ik pleeg af en toe best roofbouw op mijn lichaam. Op sommige dagen werk ik meer dan twintig uur. Dat blijf ik niet volhouden”, vertelt ze.

De anonimiteit in

En daarom laat Rachel weten dat ze al een duidelijk beeld heeft van de komende jaren. Vorige week mocht ze 52 kaarsjes uitblazen, en als het aan haar ligt, viert ze haar 56e verjaardag straks buiten de spotlights. “Ik heb besloten dat ik nog vier jaar wil werken. Dan ben ik 56 en in dat jaar zou André 75 jaar zijn geworden”, laat ze weten. Maar de komende jaren gaat Rachel er nog vol voor, deelt ze: “Ik heb voor mezelf besloten dat ik nog een paar jaar heel hard wil werken.”

Pensioenplannen

En dan is het dus tijd voor haar pensioen. Rachel Hazes deelt dat ze die het liefst in alle anonimiteit doorbrengt. “Misschien is het me gegeven dat ik 70 mag worden. Dan kan ik nog veertien jaar in de anonimiteit leven. Dat zou meer in mijn huisje in Barcelona zijn dan in Nederland”, vertelt ze. Maar ze houdt natuurlijk een sterke band met Nederland: ”Ik zou nooit buiten mijn eigen landje kunnen.” Duidelijk!

Bron: Story, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress