Monica Geuze over relatiegeruchten: ‘We konden er wel om lachen’

Monica doet een uitgebreid boekje open over de roddels over haar en Robbert.

Met de populaire juicekanalen van tegenwoordig is geen enkele BN’er meer veilig. Ook Monica Geuze kan hier maar al te goed over meepraten. Zo draaide de geruchtenmolen lange tijd overuren over haar relatie met Robbert. In gesprek met Fawry Not Sawry laat ze weten hoe de vork precies in de steel zit.

Keerzijde van bekendheid

In 2014 uploadde ze haar eerste vlog en inmiddels is Monica Geuze een half miljoen YouTube-abonnees en bijna anderhalf miljoen Instagram-volgers rijker. Die bekendheid heeft echter ook een keerzijde. Zo wordt alles wat ze zegt – en wat ze niet zegt – breed uitgemeten in de media en wordt haar (liefdes)leven onder een vergrootglas gelegd.

“Wat ik lastig vind, is dat iedereen in Nederland nu een juicer is. Want iedereen voelt zich meteen Edwin Smulders als hij bijvoorbeeld André Hazes in een restaurant ziet met zijn nieuwe vriendin”, vertelt Monica Geuze in de podcast GEROEZEMOES van RUMAGTV. “Dat vind ik gevaarlijk, want dat betekent dat je nooit vrij kunt bewegen. Want we zijn toch een vrij land? Dat is ook waar alle juicekanalen voor pleiten, vrijheid van meningsuiting. Maar je hebt toch ook zoiets als vrijheid van leven? Live and let live.”

Roddels

Monica heeft hier zelf helaas ook genoeg ervaring mee. “Ik had dit ook met Rob. Er is een fase tussen iemand leren kennen en een relatie hebben, waarin je het nog niet weet. Als mensen er dan over gaan roddelen, heb je zoiets van: ‘Rustig even, ik weet het zelf nog helemaal niet'”, vertelt ze.

“Ik kende hem nog maar twee weken en toen werd het allemaal al breed uitgemeten”, gaat Monica verder. “Nu stond het al overal en was al uitgezocht waar hij werkte. Hij werkte gewoon op een kantoor en op die website stond zijn telefoonnummer. Ineens werd hij door allemaal mensen gebeld. Ik dacht: ‘Die arme jongen heeft hier helemaal niet om gevraagd.’ Ik schaamde me dood.”

Relatieproblemen

Inmiddels is Monica al bijna twee jaar samen met Robbert, maar de roddels zijn er niet minder op geworden. Zo deden er een tijdje geleden online veel rumours de ronde dat hun relatie op losse schroeven stond. Er klonken onder andere geluiden dat Robbert verdacht weinig in haar vlogs te zien was en dat hij vreemd zou gaan. “Ik zat op dat moment ook niet lekker in mijn vel en dat geef ik dan aan in mijn vlog. Natuurlijk heeft het feit dat ik niet lekker in mijn vel zit ook invloed op de mensen om mij heen”, doet Monica uit de doeken. “Op mijn werk, op mijn relatie, op mijn rol als moeder, op mijn vriendschappen. Dus dat is een onderwerp waar ik het veel over heb, natuurlijk ook met Rob.”

Gelukkig hadden de vele roddels geen invloed op haar relatie, vertelt Monica. “Eigenlijk hoe meer er geroddeld wordt, hoe meer je naar elkaar kijkt van: wat is dit voor onzin? En op een gegeven moment konden we er wel om lachen”, aldus de influencer. “Maar ik voelde me ook niet geroepen om opeens een foto van ons te plaatsen, zo van: ‘Alles is nog oké’.” Toen ze drie weken later wel een TikTok met hem plaatste, brak volgens Monica ‘gelijk de pleuris uit’. “‘Ze zijn nog wel samen’ en ‘Ze zijn helemaal niet uit elkaar’ klonk het overal. En dan zeggen die juicekanalen: ‘Maar we zeiden ook niet dat ze uit elkaar waren.’ Nee, maar die roddels brengen ze wel de wereld in.”

En die roddels hebben een enorme invloed. “Het effect daarvan is dat mensen het lezen en het erover hebben”, gaat Monica verder. Ze vertelt dat Robberts tante zelfs met zijn zus aan de telefoon hing om te zeggen hoe erg ze het vond dat het uit was tussen Robbert en Monica. “Toen zei zijn zus: ‘Het is helemaal niet uit, alles is gewoon nog goed.’ Dus het gaat van persoon op persoon door, en vervolgens denkt je tante – die geen juicekanalen volgt – dat je relatie uit is. Maar niemand zegt het tegen ons.”

Bron: RUMAGTV | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws