Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh: DIY-dimples zijn een trend op TikTok

Maar kun je eigenlijk wel echt kuiltjes in je wangen 'maken'?

Heb jij van die prachtige dimples in je wangen? Lucky you. Wij dachten altijd dat je gezegend moest zijn met deze schattige kuiltjes, maar volgens TikTok is dat niet waar. Er is een heuse trend die beweert dat je zelf kuiltjes in je wangen kunt 'maken'. Klinkt onmogelijk – en misschien is dat ook wel zo.

Kuiltjes in je wangen

Kleine kuiltjes in je wangen à la Ariana Grande? Wij zijn er wel voor te porren. Dat is precies wat TikTokker Arwa ook dacht, dus zij besloot een bijzondere lifehack met de buitenwereld te delen. "Naturally get dimples", luidt de beschrijving bij de video waarin we Arwa 30 seconden haar wangen in zien drukken met haar wijsvingers. Vervolgens pakt ze twee lipliners die ze precies op dezelfde plek in haar gezicht drukt. En jawel, daarna heeft ze kuiltjes in haar wangen.

@arwaakhu Reply to @selen_gue naturally get dimples #foryou #dimples #tips #hacks #selfcare ♬ original sound - ⬲

Werkt het echt?

We zien op de TikTok-video dat er niets is gelogen van deze hack. De dimples zijn overduidelijk aanwezig en zouden op een foto (die je snel na dit trucje moet maken) lijken op echte kuiltjes in je wangen. Maarre, hoe lang blijft dit echt zitten?

In gesprek met Glamour UK vertelt dermatoloog Melanie Palm dat het 'maken' van kuiltjes niet mogelijk is. Het is volgens haar een unieke eigenschap, die je niet zomaar kunt namaken. "Je kunt alleen kuiltjes krijgen, wanneer je ermee geboren bent. Wil je echt graag kuiltjes? Dan zou je dit middels een cosmetische ingreep moeten verkrijgen", stelt de dermatoloog. En daarbij wil ze benadrukken: dit zal er nooit zo natuurlijk uitzien als een natural dimple. 

Andere trucjes

Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met lipliners om vervolgens je perfecte selfie mét kuiltjes te schieten, maar er zijn ook nog andere manieren om deze knappe kuiltjes na te bootsen. Zo kun je aan de slag gaan met een contourtechniek, waarbij je kuiltjes creëert.

@meghaess Seriously shocking results! 😱 #fakedimple #dimpleplasty #dimples #shapeshift #contourtutorial ♬ Let Me Love You Slowed - ᴏᴋꜱʜᴏʀᴅɪᴇ!

Voor de fake dimple heb je twee verschillende shape-kleuren nodig. Met een donkere en een lichte concealer creëer je een schaduw op je gezicht, waardoor het lijkt alsof je een kuiltje hebt. Of dit aan het einde van de dag ook nog zo flawless op je gezicht zit, weten we niet. Maar mocht je écht graag een dag met kuiltjes in je wangen door het leven gaan, dan lijkt dit ons de beste manier.

Bron: Glamour UK | Beeld: BrunoPress, TikTok