Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau over privéleven: 'Probeer zoveel mogelijk in de luwte te leven'

'Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over mijn liefdesleven', stelt Yolanthe.

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Opnames nieuwe speelfilm

“Ik ben weer even in Nederland voor de opnames van een nieuwe film, een kinderfilm dit keer. Ik speelde in 2009 de slechterik in Het Geheim van Mega Mindy. Xess vindt de film nog steeds geweldig en nu hij begrijpt dat mama actrice is, blijft hij maar vragen of ik geen nieuwe kinderfilm kan maken, zodat hij ook kan kijken. Dus met veel liefde heb ik deze rol aangenomen.”

“Na de opnames vlieg ik van Nederland door naar Egypte voor een nieuwe Amerikaanse speelfilm. Geen mega blockbuster, maar wel een heel gave uitdaging om weer in een ander land en andere taal te filmen. Met een nieuw team en vooral een spannend script waarvoor ik eerst een maand in Egypte en aansluitend drie weken in LA draai.”

Mijn passie

“De film gaat over drie getrouwde koppels die een cruise over de Nijl maken. Al snel raken ze verwikkeld in allerlei onderlinge affaires. Dat loopt compleet uit de hand als het om een scam blijkt te gaan. De vraag is: wie zit er allemaal in het lugubere complot? Ik heb de vrouwelijke leading role gekregen, geweldig dat ik dat vertrouwen krijg en dat ik me helemaal bezig kan houden met mijn passie.”

“Geregeld krijg ik de vraag hoe ik alle ballen hoog hou. Om eerlijk te zijn vraag ik het mezelf ook weleens af. Maar met goed passen en meten lukt het aardig.”

Trots

“Mijn merk Cabau Lifestyle bestaat alweer een jaar! Het is hard werken om een nieuw bedrijf de grond uit te stampen, maar dat werpt wel zijn vruchten af. Om te zien hoeveel vrouwen ik heb weten te bereiken en te motiveren en inspireren, dat is voor mij een ontzettend dankbaar proces. En ook met mijn stichting Free A Girl zijn we grote stappen aan het maken. We hebben al meer dan zesduizend kinderen bevrijd uit de sexindustrie en er zit nu ook een kantoor in Amerika. Super trots dat dat allemaal loopt.”

"Dat is het leven, niks is perfect"

Privéleven

“En privé, tja, dat is misschien nog niet helemaal waar het zijn moet, maar dat is het leven, niks is perfect. Ik hou enorm van mijn vak, maar er is natuurlijk ook een keerzijde. Ik probeer privé zo veel mogelijk in de luwte te leven, maar tegenwoordig ben je nergens meer veilig. Zelfs aan de andere kant van de wereld.” 

“Daardoor is het steeds lastiger om mijn persoonlijk leven privé te houden. Het is niet dat ik geheimen heb, maar ik hoef ook niemand verantwoording af te leggen voor de keuzes die ik maak. Het heeft tijd nodig om dingen te ontdekken en beleven. Dat kan best lastig zijn als je meteen alles met de buitenwereld moet delen.”

Love life

“Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over mijn liefdesleven. Ik snap dat heus wel. Maar het is voor mij ook moeilijk om op dingen in te gaan, omdat het dan alleen maar meer reacties oproept. Ik probeer te genieten, ontdekken, groeien en lief te hebben. Van jongs af aan is mijn leven allesbehalve doorsnee geweest, en dat is niet erg, maar ik heb wel moeten leren om niet te vechten tegen de beproevingen en het verdriet, maar het juist te omarmen.”

Beeld: Martika de Sanders