Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom mensen nu massaal een Airbnb in Oekraïne boeken

Het heeft een heel goede reden.

Op vakantie naar Oekraïne? Dat zullen niet veel mensen (lees: niemand) doen. Toch worden er momenteel ontzettend veel Airbnb's in Oekraïne geboekt. Zo zit dat.

Oorlog in Oekraïne

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat Poetin met zijn Russische troepen Oekraïne inviel. Van de een op de andere dag veranderde Oekraïne van een normaal land in een oorlogsgebied. Inmiddels hebben al meer dan twee miljoen Oekraïners hun land verlaten. Wie niet is gevlucht schuilt in schuilkelders of in metrostations, terwijl er steeds minder eten en drinken en geen elektriciteit meer is.

Airbnb boeken

Vanuit het buitenland, soms duizenden kilometers verderop, voelt het moedeloos om naar de beelden en verhalen uit Oekraïne te kijken en te luisteren. Veel mensen willen wat doen en doneren daarom massaal kleren, dekens, eten en geld aan de Oekraïense slachtoffers.

Andere mensen hebben een wel heel creatieve manier gevonden om Oekraïners een handje te helpen, namelijk door Airbnb's te boeken. Iemand deelde vorige week op Twitter dit idee en inmiddels hebben al tienduizenden mensen een Airbnb geboekt, zonder van plan te zijn daadwerkelijk op vakantie te gaan in het oorlogsgebied. Op deze manier kun je Oekraïners die een slaapplek aanbieden op de website direct steunen. Natuurlijk heeft ook Airbnb zelf hoogte gekregen van dit initiatief. Om zelf ook een steentje bij te dragen, heeft het bedrijf de guest fees en host fees tijdelijk geschrapt voor nieuwe reserveringen. Zo komt er zoveel mogelijk geld terecht bij de Oekraïense slachtoffers.

Tips

Om er zeker van te zijn dat je geld goed en zo snel mogelijk terechtkomt, is het het beste om een Airbnb te kiezen voor dezelfde dag of de dag erna. Daarnaast is het belangrijk dat je je research doet. Kies een Airbnb met reviews die al voor de oorlog zijn geschreven. Op deze manier voorkom je dat je wordt opgelicht door scammers, die deze situatie misbruiken om geld te verdienen.

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress