Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

MONDAY Haircare-founder Jaimee Lupton deelt drie handige haartips

Ideaal!

Als oprichter van MONDAY Haircare heeft Jaimee Lupton zeker de nodige ervaring als het aankomt op haarverzorging. Dus als iemand overloopt van de haarverzorgingstips is zij het wel! 

Gezond houden 

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom doen we er alles aan om ons haar gezond te houden. Maar wat is volgens Jaimee de beste tip om je haar healthy te houden? “De meestvoorkomende oorzaak van beschadigd haar is het overmatig gebruik van hitte producten”, deelt Jaimee met Grazia. Hierbij kun je denken aan stijl- en krultangen en het gebruik van een föhn. “Probeer je natuurlijke haar zoveel mogelijk te omarmen, zodat je je haar niet te vaak hoeft te stylen als je het hebt gewassen. Investeer bovendien in een mooie douchemuts. Dit houdt je haar droog en beschermt je haar tegen stoom van de douche, je voorkomt daarmee dat je je lokken opnieuw moet stylen.” 

Droog haar behandelen

Ook als je nog zo goed voor je haar zorgt, kun je te maken krijgen met droog haar. Gelukkig heeft Jaimee ook daar een tip voor. “Droog haar is te vergelijken met een emmer waar gaten inzitten. Om die gaten te vullen, moet je je haar eerst met proteïne behandelen, anders verliest het snel de hydratatie die je het probeert te geven.” 

“Ga op zoek naar shampoos en conditioners waar proteïne inzitten en andere hydraterende ingrediënten. Onze MOISTURE-lijn bestaat uit rijstproteïne en bevat voedende shea butter en kokosolie.” 

Moisture shampoo - €6.99

Meer volume creëren 

En hoe je meer volume creëert? Ook daar heeft Jaimee zo haar trucjes voor. “De eerste stap om je haar een boost te geven, is ervoor zorgen dat het bij de wortels schoon is. Was je haar daarom twee keer met shampoo.” Door je lokken twee keer met shampoo te wassen, reinig je het de eerste keer en verzorg je het in principe de tweede keer. Het resultaat? Gezond en veerkrachtig haar. O, en als je snel last hebt van slap en vet haar? Dan adviseert de haircare founder om conditioner echt zover mogelijk bij je haarwortels vandaan te houden.

“Breng de conditioner eerst aan op de punten, laat het een paar minuten intrekken en masseer het dan door tot halverwege het haar voordat je het grondig uitspoelt. En zoek altijd producten die zijn ontworpen om volume te creëren.” Easy does it!

Monday Haircare is nu ook in Nederland verkrijgbaar bij Etos en Albert Heijn.