Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze nieuwe datingshow is een mix van De Bachelor en Bridgerton

Daten à la Bridgerton? Wij zijn nu al fan.

Tijdens het eindeloze swipen, de cheesy openingszinnen en het eeuwige geghost vragen we ons steeds vaker af waar de romantiek van vroeger is gebleven. In de nieuwe datingshow The Courtship gaat een groep singles daarom tweehonderd jaar terug in de tijd naar de Regency-era om op ouderwetse manier de liefde te vinden.

The Courtship

In The Courtship gaat Nicole Remy op zoek naar haar prins op het witte paard. Niet door te swipen op Tinder of te daten in een superdrukke kroeg, maar door terug te gaan naar de basics. De singles moeten dan ook afscheid nemen van hun telefoons en alle elektronische luxe die ze gewend zijn en zich in kostuums uit het Regency-tijdperk hijsen. Je kunt de nieuwe datingshow dan ook met recht een kruising tussen De Bachelor en Bridgerton noemen.

Maarre, waar de begeerlijke vrijgezel in De Bachelor(ette) rozen uitdeelt, bepaalt Nicole wie er naar huis gaat met een formele laatste dans. In plaats van limousines rijden ze in koetsen. En in plaats van een tropisch eiland of een luxe villa à la De Bachelor vindt The Courtship plaats in een prachtig kasteel in Engeland dat héél toevallig een opnamelocatie was voor Bridgerton (leuk weetje: The Courtship werd ontwikkeld lang voordat Bridgerton op Netflix werd gelanceerd).

https://youtu.be/7MEY9s1a2U4

Echte, diepe connecties

"Hoeveel uren hebben we aan dating-apps besteed om uiteindelijk het gevoel te krijgen dat we weer terug bij af zijn?", vertelt Nicole aan Variety. "Oppervlakkig swipen en uitgaan met jongens op basis van fysieke kenmerken alleen was niet genoeg. We leven vaak ik een wereld die niet gericht is op het maken van echte, diepe connecties met mensen. The Courtship was daardoor een verademing."

Representatie

"Ik wil laten zien dat er nog steeds zinvolle connecties kunnen bestaan", gaat Nicole verder over het datingprogramma. "Maar nog belangrijker: ik wil dat elk meisje dat op mij lijkt hierdoor weet dat zij het ook verdient om de ware liefde te vinden, gewaardeerd te worden en zich mooi te voelen. Toen ik opgroeide, heb ik nog nooit een prinses gezien die op mij leek, dus het was moeilijk voor te stellen dat ik me begeerd voelde. Ik zag nooit een zwarte prinses tot ik op de middelbare school zat. Een zwarte Barbie was er pas toen ik al ouder was, en ook toen had de pop nog witte kenmerken. Ik vind het belangrijk om dit platform te gebruiken om meisjes te laten zien dat zwarte prinsessen altijd hebben bestaan, onze verhalen zijn gewoon niet altijd verteld." You go, Nicole!

The Courtship is vanaf 6 maart te zien op NBC.

Bron: Variety, RTL Boulevard | Beeld: The Courtship, NBC