5 Redenen waarom je Inventing Anna wil bingen

Binge time!

Na The Tinder Swindler is er op Netflix nóg een kijkcijferhit over een bijzonder karakter dat op basis van leugens en bedrog mensen flinke bedragen aftroggelt. In Inventing Anna zien we namelijk het verhaal van Anna Delvey. Als Gossip Girl on steroids én waargebeurd. Wij zetten vijf redenen op een rij om de serie direct te bingen.

1. Zó gemeen

Anna Delvey liet heel rijk Manhattan geloven dat zij een erfgenaam was en troggelde hen tonnen af. Ook al is er nu een serie over haar uit, ze heeft schijt aan iedereen. Zelfs aan Netflix, die haar betaalde voor haar verhaal. “Ik ga niet kijken”, liet ze vanuit haar arrestlocatie weten, waar ze vast zit vanwege visum-problemen.

2. Shonda Rhimes

Dikke kans dat je het verhaal van Anna ‘The Fake Heiress’ Delvey al kende, maar er is meer om je naar de serie te lokken. Inventing Anna komt uit de koker van Shonda Rhimes, ook de vrouw achter Bridgerton. O, en de regisseur maakte eerder The Devil Wears Prada, dus hoe iconisch wil je het hebben?

3. De fashion

We kijken series voor het goede verhaal, maar als het even kan óók voor de mode, toch? Dat zit natuurlijk wel snor in een serie over jonge miljonairs in New York City. “You look poor”, zegt Anna al in aflevering één tegen een nietsvermoedende (en echt niet zó slecht geklede) journalist. Dat vertelt je alles wat je moet weten over hoe strak ze zelf in het bij elkaar gezwendelde designerpak zit.

4. Laverne Cox

Wij volgen Laverne Cox waar ze ook maar gaat, of in dit geval: waar ze ook maar in zit. En naast Laverne heeft Inventing Anna nog véél meer leuke bijrolletjes. Van de fijne Anders Holm tot allerlei bekende koppen uit Scandal (nog een Shonda-serie). Je hoeft het niet alleen van Anna te hebben, al is Julia Garner wel écht geknipt voor de hoofdrol en is haar accent spot on (ja, zo praat Anna dus écht).

5. Encore!

Dit is hét moment om het verhaal Anna te leren kennen, want er is nog veel meer op komst over de Fake Heiress. HBO, vanaf 8 maart ook in Nederland te streamen, werkt aan een serie over een van Anna’s slachtoffers, geschreven door Lena Dunham van Girls. O, en de BBC heeft een fijne zesdelige podcast over Anna’s bedrog, als je er echt geen genoeg van kunt krijgen.

Kortom: bingen maar!

Bron: Grazia nr. 2 2022 (Claudia Witteveen) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws