Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat het nu met Sisqó – de man achter de Thong Song

Throwback naar die thong th-thong thong thong!

Als je vroeger vaak TMF of The Box keek, dan herinner je je ongetwijfeld nog allerlei classics. En vandaag blikken we terug op één van die bekende gezichten van vroeger, want die maakt binnenkort namelijk een bijzondere comeback in de spotlights.

Thongs op tv

Eén van de nummers die nog in ons geheugen gegrift staat is natuurlijk Thong Song van zanger Sisqó. Met de naughty songtekst, sexy videoclip en bijzondere look met zilver-gespoten haar en strakke danspasjes: Sisqó was niet van de muziekzenders weg te denken.

https://www.youtube.com/watch?v=Oai1V7kaFBk

Zo behaalde hij in 2000 een nette derde plek in de Nederlandse Top 40, net achter Freestyler (Bomfunk MC's) en Maria Maria (Santana ft. The Product G&B). Vervolgens bleef hij hard werken aan zijn carrière in thuisland USA. In 2006 wist hij nog een keer de top 10 van de Nederlandse charts te behalen met het nummer Dance for me, maar daarna werd het behoorlijk stil rond de zanger. What happened?

Zo gaat het nu

De zanger was niet alleen actief als solo-artiest. Zo was hij namelijk ook één van de leden van R&B-groep Dru Hill. Hiermee had hij halverwege de jaren '90 al een behoorlijke hoeveelheid succes voor hij solo in het diepe besloot te springen. Maar goed: all good things come to an end. Voor Dru Hill betekende het ook dat zij uiteindelijk met onenigheid uit elkaar zijn gegaan. Inmiddels is de groep weer bij elkaar, maar het grote succes uit hun vroege carrière hebben ze niet weer kunnen evenaren.

Heel veel lijkt Sisqó daar overigens niet om te geven. Zo is hij al sinds 2003 heel gelukkig met zijn grote liefde Elizabeth Pham en deelt hij op Instagram regelmatig kiekjes van de twee samen. Maar gisteren deelde de Thong Song-zanger een wel héél bijzondere foto...

View this post on Instagram

A post shared by Dragon (@sisqo)

Comeback

Yes, je ziet het goed: er komt daadwerkelijk een American Song Contest. Na het jarenlange succes van Eurovisie besloten de U S of A dat zij die formule ook konden inzetten. En gisteren maakten zij de volledige lijst met deelnemers bekend. Enneh, dat zijn er nogal wat! Een aantal in het oog springende namen zijn bijvoorbeeld zangeres Jewel (die van Intuition en Foolish Games), voor de staat Alaska. Ook doet acteur Riker Lynch die de rol van Jeff speelde in Glee mee voor de staat Colorado. K-popster AleXa represent de staat Oklahoma en ook Sisqó zal dus weer op het podium staan.

De flamboyante zanger doet mee voor de staat Maryland, waar hij in 1978 werd geboren. Of hij ook voor de American Song Contest weer zo'n cheeky nummer tevoorschijn tovert? Dat moeten we nog zien. Wij kunnen in elk geval niet wachten.

De American Song Contest wordt vanaf 21 maart uitgezonden, en dan komen ook de eerste nummers uit. Wie weet: wellicht zien we de winnaar in mei terug in Turijn!