Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dankzij dit trucje voorkom je dof en droog haar in de ochtend

Must-try!

Salvatore Ferragamo - Milan Streetstyle Spring Summer 2022

Luscious lokken in de ochtend? Het blijft een beetje een droom, want uiteindelijk worden we meestal toch wakker met een warrig kapsel dat desperately een beetje liefde en aandacht kan gebruiken. Maar op TikTok gaat nu een lifehack rond die hiervoor de perfecte oplossing is. Met dit trucje heb je altijd gezond en gevoed haar!

TikTok

Last van droge haarpunten of frizzy haar? Dan kunnen je lokken wel wat extra liefde gebruiken. Een goede shampoo en conditioner zijn echter niet genoeg, als we TikTok mogen geloven. Momenteel is het filmpjesplatform namelijk helemaal in de ban van dé trend voor een gezonde coupe: hair slugging.

Hair slugging

De naam zegt het eigenlijk al: hair slugging werkt in principe hetzelfde als de skincare variant. Voordat je je haar gaat wassen, breng je voedende producten aan op je lokken. Denk hierbij aan haarolie, een leave-in conditioner of een bonding treatment. Deze producten laat je een paar uur intrekken (of je gaat ermee slapen), voordat je je haar gaat wassen. Het resultaat? Als we menig TikTokker mogen geloven een shiny, gezonde coupe zonder gebroken haarpunten.

https://www.tiktok.com/@moniquemrapier/video/7066117462411988271?lang=en

In bovenstaande video is te zien hoe TikTok-gebruiker @moniquemrapier een haarolie aanbrengt op haar lokken voordat ze naar bed gaat. Om ervoor te zorgen dat de olie goed kan intrekken, doet ze haar haren in een fuzzy sock, die ze vervolgens vastmaakt met een scrunchie. 's Ochtends spoelt ze de haarolie uit en wast ze haar lokken zoals ze dat normaal ook doet. En wij moeten toegeven: haar coupe ziet er fabulous uit.

Niet voor iedereen geschikt

Haarstylist Jason Collier laat aan Express weten dat deze trend niet voor elk haartype geschikt is. "Ik zou alleen mensen met heel droog en pluizig haar aanraden om deze trend te proberen. Bij andere haartypes zal dit het haar alleen maar zwaar maken en voor onnodige build-up zorgen. De meeste haartypes hebben niet zoveel voeding nodig", legt hij uit. Aha!

Bron: TikTok, Marie Claire | Beeld: BrunoPress, TikTok