Nog geen plannen dit weekend? Grazia tipt je de leukste to do’s

Van tot diep in de nacht clubben tot aan sale shoppen.

Lees ook

Het weekend staat weer voor de deur! Wil je dit weekend je interieur omgooien? Of een nieuwe hotspot ontdekken? Wij vertellen je waar je dit weekend moet zijn, wat je moet kijken én wat je moet snacken. Let’s go.

Skin scan

Ben je een skincare liefhebber, dan weet je obviously wat er zo geweldig is aan de producten van Paula’s Choice. Wil je kennis maken met de producten? Dan moet je dit weekend in de Bijenkorf Amsterdam zijn. Van 1 tot en met 20 maart vind je hier een Paula’s Choice pop-up store waar je een gratis skin scan uit kunt laten voeren. Vervolgens wordt er een huidverzorgingsroutine op maat samengesteld, zodat je jouw recipe for glowing skin kunt ontdekken (en vervolgens ook meteen kunt shoppen). Daar worden we blij van. 

De Skin Scanner maakt foto’s van de huid die zelfs de onderliggende huidlagen laten zien. Hierdoor kan er meer te weten worden gekomen over de zonneschade, poriën en vochthuishouding van de huid. Zo zie je precies waar jouw huid behoefte aan heeft.

Paula's Choice x De Bijenkorf

Clubben

Na twee jaar is het eindelijk weer tijd voor uitgebreide diners, cocktails aan de bar en dansen tot in de late uurtjes. Waar je dit weekend moet zijn? In TIWYA aan de Kruiskade in hartje Rotterdam: TIWYA Club Night. 

Iedere vrijdag- en zaterdagavond is de club tussen 22.00 – 04.00 uur geopend voor iedereen die in is voor een avond met exotische cocktails en funky disco tunes. Worden we blij van. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TIWYA (@tiwya.rotterdam)

Serie Daddy Dave

Dave Roelvink werd onlangs de kersverse vader van zijn té schattige zoontje Dean. Enne, het hele proces van bevallen, papa zijn en alles wat daarbij komt kijken is vastgelegd in een heuse realityserie.

Op discovery+ is het leven van Dave als vader in de nieuwe serie Daddy Dave namelijk te zien. In de eerste aflevering zien we direct hoe het allemaal begon, Jazzlyn wordt door Dave met gierende banden naar het ziekenhuis gereden omdat de kleine Dean er aankomt. Eenmaal weer thuis heeft de hele familie zich al verzameld om de nieuwste Roelvink-telg te bewonderen en natuurlijk ontbreekt ook opa Dries niet. Een heerlijke aflevering, waarbij we (naast heel veel lachen) zelfs bijna een traantje moesten laten. 

Patta

Begonnen als kleine sneakerwinkel in Amsterdam en uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend streetwear merk: Patta. Meer over weten? Lucky you, want vanaf 4 maart is ‘Patta for Life’ te zien op Videoland, een documentaire waarin het ontstaan, de bijzondere ontwikkelingen en de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren van het Amsterdamse merk te zien zijn.

Eigenaren Edson Sabajo en Guillaume Schmidt zijn ruim vijf jaar gevolgd door filmmakers Ebru Baskan en Rikash Gobardhan en laten in de 60 minuten durende documentaire zien wat de drijfveer en kracht achter Patta is en wat hun dromen voor de toekomst zijn. Zeker het kijken waard, dus. 

Interieur (sale) shoppen

We all know, hoe geweldig de items van FEST zijn. Het liefst proppen we heel ons huis vol met items van dit merk, maar daar wordt je bankrekening iets minder vrolijk van. Al geldt dat niet voor dit weekend. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart van 10:00 tot 18:00 uur vindt de FEST Archive Sale plaats in het Transformatorhuis op het Westergasterrein in Amsterdam.

Wat je hier kan shoppen? De o zo populaire banken van het interieurmerk, in verschillende soorten en maten. Maar ook eyecatchers als gekleurde fauteuils en kleurrijke plateau-bijzettafels. En dat allemaal met kortingen die oplopen tot 70 procent. Naast de meubels zijn er ook vele woonaccessoires waaronder kussens, vazen, kaarsen en verlichting. We like.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FEST (@festamsterdam)

Donbass 

Behalve shoppen of clubben kun je dit weekend ook een bezoekje brengen aan een filmtheater. In samenwerking met Imagine Filmdistributie vertonen diverse filmtheaters vanaf 3 maart de film Donbass van regisseur Sergei Loznitsa. Extra fijn: de volledige opbrengst van de voorstellingen gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling, deze dagen speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news? Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie.

IJs snacken

Was je van plan dit weekend een bak Ben & Jerry’s leeg te eten op de bank? Goed idee, maar dan moet je wél de nieuwste variant van het ijsmerk proberen. Ben & Jerry’s lanceert namelijk een nieuwe ijs must-have: de Sundae.

Met de nieuwe variant voegt het direct drie heerlijke, nieuwe smaken toe aan de ijs-familie, namelijk Cookie Vermont-ster, Hazel-nuttin’ but Chocolate, en de vegan Berry Revolutionary Sundae. Dit allemaal in een nieuw jasje, met opgeklopt ijs als fluffy topping. Loopt het water je al in de mond?

Beeld: Fest Archive Sale

Laatste nieuws

Zie ook