Mattie Valk en Wietze de Jager begraven strijdbijl en maken samen eenmalige radioshow

‘Een mooi moment om het verleden achter ons te laten.’

Mattie Valk en Wietze de Jager waren jarenlang een radio-duo, maar een conflict tussen de twee bracht hier verandering in. Jarenlang hebben de twee elkaar niet gesproken, maar hier komt aanstaande maandag verandering in.

Bijzonder moment

“Het wordt best een bijzonder moment aanstaande maandag”, stelt Mattie vanmorgen in de ochtendshow op Qmusic. “Dit is ons gevraagd en we hebben allebei meteen ja gezegd.” Na jaren zien de twee elkaar dus weer terug maandag.

“We vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten. En zeker als je nu kijkt wat er allemaal aan de hand is in de wereld, dan zet dat dingen ook in perspectief, om het zacht uit te drukken. Dus wij geven elkaar een hand en gaan zo veel mogelijk geld inzamelen voor Oekraïne.”

Geruchtmakende breuk

De afgelopen jaren hebben Mattie en Wietze elkaar niet gesproken, vanwege een conflict dat vijf jaar geleden ontstond. In 2017 zou het duo samen overstappen naar Sky Radio, maar op het laatste moment bedacht Mattie zich. De radio-dj besloot toch bij Qmusic te blijven, zonder dat eerst met zijn collega te overleggen. Het leidde tot de geruchtmakende breuk tussen het ooit zo succesvolle radio duo. Gelukkig kunnen ze nu de strijdbijl begraven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Qmusic Nederland (@qmusicnl)

Samenwerking

Aanstaande maandag is er een landelijke actiedag voor Giro 555, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de oorlog in Oekraïne. Tien Nederlandse radiozenders hebben daarom de handen in een geslagen en maken de hele dag een speciale radioshow, genaamd Radio 555.

Van 06.00 uur tot 21.00 uur wordt er actiegevoerd op zowel de publieke als commerciële stations. Daarvoor werkten NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100% NL, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime samen. Het programma, dat gemaakt wordt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum, zal dan ook op alle tien de stations tegelijkertijd worden uitgezonden. Mensen kunnen platen aanvragen in ruil voor een donatie voor het goede doel.

Andere duo’s

Elke twee uur is er een ander duo te horen, met twee presentatoren van verschillende radiozenders. Mattie en Wietze zijn van 08.00 tot 10.00 uur te horen. Verder hoor je:

  • 06.00 – 08.00 uur: Gerard Ekdom (Radio 10) en Sander Lantinga (Radio 538)
  • 08.00 – 10.00 uur: Mattie Valk (Qmusic) en Wietze de Jager (Radio 538)
  • 10.00 – 12.00 uur: Bert Haandrikman (NPO Radio 5) en Jorien Renkema (NPO 3FM)
  • 12.00 – 14.00 uur: Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) en Barry Paf (100% NL)
  • 14.00 – 16.00 uur: Rob Stenders (Radio Veronica) en Rob van Someren (Radio 10)
  • 16.00 – 18.00 uur: Domien Verschuuren (Qmusic) en Ruud de Wild (NPO Radio 2)
  • 18.00 – 20.00 uur: Coen Swijnenberg (Radio 538) en Marieke Elsinga (Qmusic)
  • 20.00 – 21.00 uur: Sander Hoogendoorn (NPO 3FM) en Tim Klijn (Radio Veronica)

Bron: AD, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws