Zien: S10 onthult nummer voor Songfestival

Turijn, here we come!

Lees ook

Ye-hess, na maandenlang wachten en een week vol teasers, is het dan eindelijk zover. Zojuist heeft zangeres S10 samen met AVROTROS het nummer onthuld waarmee zij dit jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Enne, spoiler alert: van Grazia krijgt ze in elk geval douze points!

S10 naar Songfestival

Begin december vorig jaar was daar opeens de grote aankondiging: Stien den Hollander zou Nederland gaan vertegenwoordigen bij het Eurovision Song Contest in Turijn. Na de overwinning van glamrockers Måneskin vorig jaar in Rotterdam, vindt de editie dit jaar namelijk plaats in het prachtige Italië.

Na de rampzalige zero points van het publiek voor Jeangu Macrooy vorig jaar, heeft de Songfestival-commissie het dit jaar over een andere boeg gegooid.

De Diepte

Vandaag is er dan finally de onthulling: welk nummer zal S10 in Turijn ten gehore brengen? We wisten al dat het een Nederlandstalig nummer zou zijn, en uit teasers over de afgelopen week bleek wel dat het een nummer vol emotie zou zijn. Met De Diepte toont S10 inderdaad een bijzonder kwetsbare kant van zichzelf. De volledige clip voor haar inzending zie je hieronder!

Het nummer begint met een rustige gitaar, en bouwt op naar een chorus waarin S10 volop emotie in haar stem legt terwijl ze zingt over een verbroken relatie.

Muziek

In een video bij de bekendmaking van haar deelname, liet S10 al weten wat muziek voor haar betekende. “Het geeft mij moed. Muziek is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat. Voor wie diepe dalen kent, of hoge pieken. Voor wie danst voor de spiegel, of liever in de schaduw blijft”, vertelde ze toen.

Met dit nummer staat S10 op 10 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als zij met De Diepte genoeg punten verzamelt van het publiek, mag ze bovendien door naar de grote finale op 14 mei. Fingers crossed!

Bron: AVROTROS | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook