Dit is het eetdagboek van Nochtli Peralta Alvarez

Wat eet de sportieve Nochtli tijdens een gemiddelde werkweek?

Online wellness en fitness creator Nochtli Peralta Alvarez gaat graag los in de sportschool én de keuken. Speciaal voor Grazia houdt ze haar eetdagboek bij. 

Maandag 

“Ik start altijd met een glas water met citroen en een matcha latte. De rest van de dag thee en zo’n drie liter water. Mijn ontbijt vandaag: havermout, vanille proteïne en bessen. Voor het sporten een proteïnereep met gingerbread. Lunch: wrap met kip, avocado, groene salsa en kaas. ’s Avonds pasta met spruitjes, paprika en zalm, gegrild in de oven. Mijn toetje is een handje snoep en kwark met granola en flavor drops.” 

Dinsdag 

“Mijn ontbijt: een ginger shot en proteïne pancakes. Na het sporten deel ik mijn work-out via Instagram. Lunch: geroosterde aardappelschijfjes, tonijn en komkommer. Als traktatie een peanut butter cup. Tussendoor een proteïneshake. ’s Avonds eet ik Indiase kip met mango en kikkererwten. Later een kaastortilla en sinaasappel, om mijn honger te stillen. Omdat ik veel sport, zorg ik dat ik genoeg eet.” 

Woensdag 

“Vandaag houd ik samen met mijn vriend Jeremy een vegan challenge voor ons YouTube-kanaal The Dutch. Ik ontbijt met overnight oats, chiazaad, kaneel, amandelmelk en kokosnootbloesemsiroop. Na de sportschool: hummus falafel tortillawrap en een halve vegan KitKat. ’s Avonds maken we sticky honey garlic tofu, met agavesiroop i.p.v. honing en fetasalade met spelt, munt en olijven. Daarna nacho’s met vegan dip.” 

Donderdag

“Ik start met selderij, sinaasappel, venkel en komkommersap en vanille matcha overnight oats met chiazaden. Na de sportschool eet ik kwark met banaan en muesli. ’s Avonds kies ik voor zoeteaardappelnoedels van de Aziatische supermarkt, met krokante Thaise tofu, kipstukjes, avocado, sriracha en komkommer. Als toetje een proteïnechocolade-ijsje. Daarna een proteïneshake en gezouten amandelen.” 

Vrijdag

“Ik ontbijt met kwark met banaan, chiazaden, kaneel en honing. Tussendoor een proteïnereep en als lunch een bagel met gebakken ei, avocado, tajinkruiden en ketchup. ’s Avonds houden we een filmavond met crispy chicken uit de oven, gestoomde zoete aardappel, crème fraiche en salsa verde. Als toetje maïswafels met jam en een proteïneshake.” 

Zaterdag

“Als pre-work-outsnack start ik met cranberries en amandelen. Na de sportschool een handje snoep. Lunch: tonijn met fetasalade. Tussendoor een proteïnereep. Met een vriendin maak ik een pokébowl met zalm, edamame bonen, mango, komkommer en zuur. Daarna drie chocolate chip cookies.” 

Zondag

“Mijn ontbijt is een bruin geroosterd broodje met omelet en één met blauwe bessenjam. Tussendoor eet ik een banaan en wat amandelen. Na een wandeling drink ik matcha bubble tea. ’s Avonds kip uit de oven met sriracha-mayonaise, aardappelschijfjes, geroosterde groenten en avocado. Als toetje kwark met muesli.” 

Hoe gezond eet zij?

Diëtist Nancy te Hoven van Food-Rebel.nl: “Nochtli let goed op haar inname, en eet regelmatig en gevarieerd. Hierdoor krijgt ze dagelijks andere vitamines en mineralen binnen. Ze eet bijna dagelijks een proteïnereep of drink een eiwitshake. Dit zou ik minderen, want vaak bevatten deze naast eiwitten veel suikers. Daarbij verwerkt je lichaam maar een beperkte hoeveelheid eiwitten per eetmoment. Hoe beter je dit spreidt over de dag, hoe beter de opname. Ook mis ik volkoren producten en lijkt ze weinig groenten en fruit te eten. Deze vezels zijn nodig voor de darmflora. Zo kan je in plaats van ‘gezonde’ sapjes beter de volledige vrucht of groente eten.” 

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws