Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kijkers Married At First Sight in shock na 'laffe actie' van deelnemer

Ai...

Kijkers van Married At First Sight konden gisteravond hun ogen niet geloven. De onverwachte actie van een van de kandidaten zorgde bij veel fans van het programma voor een behoorlijke shock.

Alleen op het terras

Het sprookje van Maurice en Arjan is voorbij. Gisteravond zagen we hoe Maurice in een restaurant op Arjan wachtte, maar alleen een brief in zijn handen gedrukt kreeg. Daarin had Arjan beschreven dat hij toch niet met Maurice verder wilde. "Voor mij zit een relatie er niet in. Om dit verder te onderzoeken, is ook niet nodig", was er te lezen.

Arjan had kortsluiting gekregen en besloten niet op huwelijksreis te gaan met Maurice. Het leidde ertoe dat Maurice in zijn eentje op een terras in Porto zat. Nog nooit eerder gebeurde het dat een MAFS-kandidaat alleen op huwelijksreis ging.

Teleurstelling

Maurice is behoorlijk teleurgesteld. “Ik ben echt heel teleurgesteld nu, het doet pijn. Ik vind het jammer dat je niet een vliegtuig instapt en hier zit, desnoods afspraken maakt om elkaar alleen bij het ontbijt te zien of te gaan lunchen in de stad. We hadden het zoveel vorm kunnen geven… Dat je dit zo op deze manier afsluit vind ik lastig en voelt voor mij als een zwaktebod, om het zo via een brief te doen.”

Ook denkt hij aan de mensen om hem heen. “Ik kom er wel. Maar dat het me ook overkomen is met mijn ouders en mijn familie, dat vind ik echt heel erg. Ik heb ze moeten overtuigen om dit te doen, die lieve mensen doen dit allemaal voor mij en dan krijg je dit over je heen. Ik gun het ze zo niet. Zij zaten er wel en degene die mij dit aandoet, in mijn optiek, daar heb ik geen familie van gezien. Dus dat is heel dubbel.”

Toch de hort op gegaan

Maurice wilde niets liever dan het liefdesavontuur met Arjan aangaan en een fijne tijd in Porto beleven. Hoewel de afwijzing hem raakt, probeert hij er toch het beste van te maken. Hij onderneemt verschillende dingen, waaronder een boottocht door Porto. Hij wordt dan ook behoorlijk emotioneel als hij andere mensen ziet die samen op vakantie zijn, omdat dat was wat hij ook wilde. En dit begrijpen we maar al te goed.

Broergevoelens

In the meanwhile zagen we ook beelden van Arjan, die in Nederland gebleven was en zich niet bepaald fijn voelde. “Ik heb nooit gedacht dat dit de uitkomst zou kunnen zijn”, aldus de bloemist. Hij vertelt ook dat hij Maurice meer als broer zag, niet als iemand met wie hij in bed kon liggen en intiem kon zijn.

“Ik weet gewoon – al zet je er een miljoen op – ik weet gewoon dat Maurice niet mijn liefdespartner is.” Arjan zou wel bevriend met hem willen blijven, maar weet niet of Maurice dat aankan. Maurice geeft in de aflevering aan dat hij alles eerst nog een plek moet geven en daarna ‘sterk behoefte’ heeft aan een goed gesprek met Arjan. Ook Maurice ziet een romantische relatie inmiddels niet meer zitten. Sad...

Bron: Tips en Weetjes, Videoland | Beeld: Married At First Sight