Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Uh-oh: Tinder Swindler aangeklaagd door échte familie Leviev

Eindelijk karma, of misschien toch niet?

Simon Leviev (of uh, Shimon Hayut, zoals hij echt heet) heeft de afgelopen weken volop in het nieuws gestaan. Als grote villain uit de Netflix-docu The Tinder Swindler kreeg hij het de afgelopen tijd zwaar te verduren in de pers. Zelf leek hij wel een kick te halen uit alle aandacht, maar nu lijkt het erop dat zijn zorgeloze dagen geteld zijn: de échte familie Leviev is namelijk pissed en klaagt hem aan.

Leviev

Een korte recap, mocht je het gemist hebben: in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler vertelden verschillende vrouwen hoe zij via Tinder slachtoffer werden van een scammer. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjohol en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflix-docu deelden.

Hij overtuigde hen dat hij onderdeel was van de rijke Leviev-familie, die steenrijk is. Zo heeft het hoofd van de familie, Lev Leviev, niet voor niets de bijnaam 'King of Diamonds'. Shimon Hayut deed via dating-sites alsof hij een erfgenaam was van de familie, en wist verschillende vrouwen zo duizenden euro's afhandig te maken.

Bizar

Vervolgens werd Leviev van verschillende dating-apps en sites verbannen. Ook zou je denken dat hij, vanwege verschillende uitstaande arrestatiebevelen, niet blij zou zijn om zo in het middelpunt van de aandacht te staan.

Maar niets blijkt minder waar: de Swindler himself geniet schijnbaar juist van alle aandacht. Zo vraagt hij schijnbaar een 'bescheiden' 20.000 euro om in een nachtclub te komen opdagen. Ook zag hij een eigen datingshow wel zitten. Say what?

Aangeklaagd

Maar nu lijkt het er dus op dat Leviev/Hayut kan uitkijken naar een flinke rechtszaak. Zo laat Page Six weten dat zij papieren in handen hebben waaruit blijkt dat de King of Diamonds actie onderneemt tegen de scammer. "Hij gebruikte zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf", zou er te lezen zijn.

Overigens is dat niet de enige rechtszaak. De advocaat van de familie Leviev liet namelijk ook weten dat zijn bedrijf aan 'een aantal rechtszaken' werkt van de familie Leviev tegen de fraudeur. To be continued!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Netflix, The Tinder Swindler