Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: de Tinder Swindler is te boeken voor nachtclubs en vraagt een bizar hoog bedrag

Je moet voor een avondje met Simon flink in de buidel tasten.

Simon Hayut (of Simon Leviev, zoals hij zichzelf op Tinder noemt) is sinds de documentaire The Tinder Swindler enorm bekend geworden. En ondanks alle negatieve publiciteit rondom de oplichter, probeert hij er zelf een slagje uit te slaan. De Tinder-oplichter is namelijk nu te boeken voor nachtclubs en vraagt een bizar hoog bedrag.

Lange eisenlijst

Sinds de documentaire over zijn bedrog uitkwam op 2 februari, heeft Simon Leviev enorm veel aandacht gekregen. Enne, dat melkt hij dan ook zoveel mogelijk uit. Volgens TMZ is hij tegenwoordig te boeken voor promobezoekjes aan nachtclubs. Simon is al benaderd door clubs uit onder andere Duitsland, Mexico, Boston en Philadelphia. Zij kregen echter allemaal te horen dat ze minstens 20.000 dollar moeten neerleggen om op een bezoekje van Simon te kunnen rekenen.

Dat is echter niet het enige. Op de eisenlijst staan ook de volgende dingen: een privéjet naar de club, een suite in een vijfsterrenhotel, een auto met chauffeur, twee beveiligers en een gereserveerde tafel inclusief onbeperkte drank. Say what?!

Oplichter

De afgelopen tien jaar heeft Simon twee keer vastgezeten. Hij is een keer achter de tralies beland voor fraude en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Daarnaast lopen er momenteel zaken tegen hem in onder andere Noorwegen en Zweden.

Zelf ontkent hij dat hij een oplichter is. De documentaire The Tinder Swindler laat echter een ander beeld zien. Daarin komen drie slachtoffers van Simon aan het woord, waaronder een Nederlandse vrouw. Ze vertellen hoe hij zich voordeed als een rijke jetsetter, die zogenaamd in de problemen kwam met ‘vijanden’ en daarom geld van de vrouwen nodig had. Hij heeft de vrouwen in totaal miljoenen afhandig gemaakt. De documentaire werd al snel een enorm succes en is een van de best bekeken titels van afgelopen maand.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: The Tinder Swindler (Netflix)