Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo bespaar jij op je carnavalskostuum

Wij helpen je een handje.

Wil je wel graag carnaval vieren, maar niet veel geld uitgeven aan je kostuum? De goedkoopste en leukste carnavalskleding zijn natuurlijk degene die je zelf maakt. Volg deze tips en maak je outfit helemaal zelf. Zo kost je kostuum bijna niets maar kom je wel leuk én origineel voor de dag.

Het lieveheersbeestje

Als je creatief bent en een beetje kunt tekenen en knutselen, is het lieveheersbeestje een hartstikke leuke outfit voor jou. Alles wat je hiervoor nodig hebt, is een rode cape of een rode lap stof, een zwarte viltstift, zwart karton, een diadeem, zwart lint en ijzerdraad. 

Teken zwarte rondjes op de cape of de lap stof of knip rondjes uit het karton. Trek een zwarte broek of legging en een zwarte trui met capuchon uit de kast. Zet de capuchon op en hang de met zwarte stippen versierde cape of lap stof over de capuchon heen. 

Nu de voelsprieten nog. Neem hiervoor een diadeem en bekleed deze met zwart lint en ijzerdraad. Voila, je bent getransformeerd in een heus lieveheersbeestje.

Lees ook: Last minute inspiratie: de 10 meest hilarische outfits voor Carnaval

Verander in je favoriete superheld

Een heuse superheld worden was nog nooit zo makkelijk. Je hebt er alleen maar een cape en een masker voor nodig. Die kun je maken van een lap stof. Knip hier een masker uit en gebruik de rest van de stof voor de cape. 

Drapeer de lap stof over je schouders en klaar is Kees. Als extra touch kun je jezelf een originele superheldennaam en superheldenkrachten geven en deze op de cape schrijven of op een shirt naaien. Bekijk ook deze filmkostuums, of andere carnavalskleding.

Het engste carnavalsspook 

Ben jij dol op griezelen? Het is niet moeilijk om in een spook te veranderen. Je hebt er alleen maar een oud wit laken en een schaar voor nodig. Gooi het laken over je heen en markeer de plekken waar de ogen en mond moeten komen. Knip twee gaten op de plek van de ogen. Op de plek van de mond kun je al je creativiteit gebruiken om de griezeligste mond te maken. 

Het leukste cadeau om uit te pakken

Cadeaus zijn altijd leuk, ook met carnaval. Regel een grote doos waar je bovenlichaam in past en cadeaupapier om de doos mee te versieren. Knip aan de boven- en onderkant een gat in de doos zodat je in de doos kunt stappen. 

Maak je outfit origineel door je lekker uit te leven bij het versieren. Bind bijvoorbeeld een mooie grote strik om de doos om je outfit helemaal af te maken. Met deze toffe en originele kostuums ben jij helemaal klaar voor carnaval!

Beeld: Pexels