Boeken maar! Op vakantie met je beste vriendin is goed voor je gezondheid

Waar gaat de reis naartoe?

Nog geen vakantie op de planning staan? Boek er dan snel een met je beste vriendin, want samen een tripje met je bff maken zou namelijk goed voor je gezondheid zijn.

Plezier maken

Met je vriendin(nen) op vakantie gaan draait om veel meer dan alleen lol hebben, zo weet Elizabeth Limbardo. Zij is de schrijfster van het boek A Happy You: Your Ultimate Prescription of Happiness. “Uit meerdere studies blijkt hoe belangrijk een band tussen vrouwen is voor hun emotionele en fysieke gezondheid”, vertelt Elizabeth.

Helend

Op vakantie neem je echt de tijd voor elkaar en luister je goed naar elkaar. Daarom kunnen deze vakanties met je vriendinnen zo helend werken. “Vrouwen delen tijdens vakanties zaken die gevoelig liggen en kunnen erover praten, zonder dat iemand ze stoort. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over je dagelijkse verantwoordelijkheden”, vult Deborah Tannen, schrijfster van You Just Don’t Unsterstand: Woman and Men in Conversation, aan.

In het dagelijks leven met je vriendinnen afspreken is hartstikke leuk. Maar de kans is groot dat je na de lunch of dat etentje weer snel verdergaat om iets anders te doen of omdat je nog thuis verantwoordelijkheden hebt. Bovendien gooi je wellicht niet alles op tafel wat je dwars zit. Als je met je vriendinnen op vakantie gaat, heb je alle tijd om alles met ze te bespreken en word je niet afgeleid door andere dingen. Bovendien heb je écht alle tijd om te relaxen.

Relaxen

Je kunt bij niemand zo jezelf zijn als bij je beste vriendinnen. Goede gesprekken voeren en enorme lachbuien hebben, zullen er dan ook voor zorgen dat je hoofd leeg is en dat je weer beter in je vel zit. Die ontlading zal er ook nog voor zorgen dat je slaapt als een roosje. Klinkt goed toch?

Relatie

Niet alleen is een tripje met je vriendin(nen) goed voor jullie vriendschap, het is ook nog eens goed voor de relatie tussen jou en je partner – die thuisblijft. Elke relatie heeft een gezonde balans nodig tussen samen zijn en tijd apart doorbrengen. Als je in de honeymoon-fase bent klinkt het ideaal om altijd samen te zijn, maar dat is het niet. Wat tijd apart van elkaar doorbrengen, kan juist goed zijn voor jullie relatie. Het helpt je onder andere om de ander meer te waarderen.

Vakanties met je familie of met je geliefde zijn leuk, maar een paar dagen weg met je beste vriendin is goed voor je emotionele staat. Dat niet alleen: je zult gegarandeerd een leuke tijd hebben, goede gesprekken voeren en hoogstwaarschijnlijk lekker eten.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws