Dankzij deze TikTok-hack doe jij straks geen impulsaankopen meer

Scheelt een hoop onnodige kosten!

Lees ook

We zien tegenwoordig vrijwel overal reclame. Vaak zorgt het ervoor dat we in de verleiding komen om allemaal mooie, dure items in huis te halen. Een groot deel daarvan hebben we niet eens echt nodig. Gelukkig is er nu een TikTok-hack die ervoor zorgt dat we geen impulsaankopen meer doen. Wij gaan dit zeker proberen!

Verleiding is overal

We weten allemaal dat je beter niet met honger naar de supermarkt kunt gaan en je favoriete winkel niet te vaak moet binnenlopen. Maar zelfs als we dat niet doen, zien we via social media veel reclame voorbijkomen. Als je favo influencer die geweldige geurstokjes heeft, wil je het liefst meteen naar de winkel rennen. Komt er ook nog eens een kortingscode bij kijken, dan wordt de verleiding al helemáál groot en bevind je je ineens op de website van die winkel. Voor je het weet heb je het product besteld en is het onderweg naar je huis.

Tip van een organizer

De lifehack om impulsaankopen mee te voorkomen, komt van Leslie Hatch Gail – @declareorder op TikTok. Zij is organizer van beroep en haar TikTok-account staat vol met handige tips. Inmiddels is deze specifieke video meer dan een miljoen keer bekeken en hebben ruim 1100 mensen erop gereageerd. Je ziet hem hieronder:

@declareorder Do you still want it? #professionalorganizer #declareorder #declutteryourlife #consciousconsumer #target #candletok ♬ original sound – LeslieHatchGail

Ergens anders neerzetten

Wat Leslies hack precies is? Producten uit hun vaste omgeving halen. In de video toont ze een rij kaarsen die in een regenboogpatroon zijn neergezet. Ze legt daarbij uit dat je niet het regenboogpatroon koopt als je besluit zo’n kaars aan te schaffen. Door de kaars op een andere plek neer te zetten, ziet hij er meteen een stuk minder aantrekkelijk uit. Ook haalt Leslie de verpakking rondom de kaars weg. Zonder het mooie omhulsel is hij meteen minder mooi en is de verleiding om hem te kopen ineens veel kleiner. Heb je de stappen doorlopen en wil je het product nog steeds net zo graag hebben? Dan kun je het in je winkelmandje stoppen. Bij twijfel: terugleggen.

Het proberen waard

Hoewel Leslies oplossing alleen werkt voor bepaalde producten (je kunt bijvoorbeeld niet alle verpakkingen ineens loshalen), zijn veel mensen erg enthousiast. Reacties als “OMG THIS IS SO HELPFUL. I always impulse purchase stuff that looks good as a group!!!!” en “I actually do this all the time. I walk around with it and then I look at it alone and I’m like eh, nevermind” laten zien dat mensen dit zeker willen uitproberen. Wij zijn zelf ook erg benieuwd en gaan dit bij onze volgende shopsessie meteen proberen. Hopelijk komen we met minder troep thuis!

Bron: NSMBL | Beeld: SATC, TikTok

Laatste nieuws

Zie ook