Ein-de-lijk! Je kunt nu je Snapchat-naam veranderen

De tijd van cringy gebruikersnamen is voorbij!

Lees ook

Heb jij ook zo’n cringy gebruikersnaam op Snapchat? Toen wij járen geleden ons account aanmaakten, wisten we niet dat we aan die naam vast zouden zitten. Zo heten we anno 2022 nog steeds ‘ilovepaarden’ of ‘fabieennetje123′ (don’t ask…). Maarre, we hebben goed nieuws. Het is vanaf nu ein-de-lijk mogelijk om je Snapchat-naam aan te passen. Can we get a hallelujah?

Awkward namen

Onze awkward e-mailadressen en Instagram-namen hebben we allang aangepast, maar helaas moesten we het op Snapchat nog doen met de cringy gebruikersnaam die we zo’n tien jaar geleden hebben gekozen. Alles van onze vroegere hobby’s tot beschamende bijnamen – laten we zeggen dat het niet bepaald de gebruikersnamen zijn die je graag met je crush wilt delen.

Update

Gelukkig komt Snapchat nu finally met een update waarbij het mogelijk is om je gebruikersnaam te veranderen. Australië en Nieuw-Zeeland waren de lucky ones die de update als eerst konden gebruiken en hun Snapchat-namen konden aanpassen. En dat is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Op TikTok deelden veel gebruikers namelijk dat ze eindelijk een nieuwe gebruikersnaam hebben gekozen. De update was lange tijd alleen nog maar in het buitenland beschikbaar, maar als het goed is moet ook iedereen in Nederland de update nu kunnen uitvoeren. Let wel, je kunt je gebruikersnaam maar één keer per jaar veranderen. Wij hebben onze gebruikersnaam in ieder geval al snel aangepast!

@tania_martin_ My username has haunted me since I got it… best Snapchat update #snapchat #fyp #viral #username #letsgo ♬ Lets Go chuddnelius scream – Chuddnelius

Veiligheid

Het heeft in ieder geval lang genoeg geduurd, if you ask us. Waarom Snapchat zo lang met deze update heeft gewacht? Volgens het bedrijf heeft dat te maken met verschillende veiligheidsregels. Zo zou het niet zomaar mogelijk zijn om accountgegevens, herinneringen of snapreeksen van de ene naar de andere gebruikersnaam over te zetten. Aha!

Bron & Beeld: TikTok, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook