Je kunt nu een gepersonaliseerde videoboodschap van Simon Leviev krijgen

Een video speciaal voor jou van The Tinder Swindler? Het is nu mogelijk.

Lees ook

Simon Levievalso known as The Tinder Swindler – heeft absoluut niet stilgezeten nadat de documentaire over zijn bizarre leven uitkwam. Sterker nog, hij probeert nu op een andere manier aan geld te komen, namelijk door videoboodschappen te verkopen.

Videoboodschappen

Simon, die eigenlijk Shimon Hayut heet, ontkent de aantijgingen jegens hem. Hij vindt zelf niet dat hij mensen heeft opgelicht en gaat dan ook tegen de beschuldigingen in. Ook zijn vriendin Kate Konlin, is van mening dat de documentaire The Tinder Swindler leugens verspreidt. Simon is dan ook druk bezig om zijn naam te zuiveren. Dat doet hij onder andere door te denken aan een Hollywood-carrière én nu dus ook door gepersonaliseerde videoboodschappen op te nemen.

De vermeende oplichter laat namelijk weten dat hij nu op het videoplatform Cameo zit. Hierop zal hij video’s tegen betaling gaan opnemen voor zijn fans. “Hallo iedereen, ik ben zo enthousiast om hier op Cameo te zijn. Ik ben Simon Leviev. Als je via mij iemand een gelukkige verjaardag wil wensen of eender wat, laat maar weten. Ik wens jullie een geweldige dag. Hou je goed.” Een video van Simon kost ongeveer 200 dollar. TMZ meldt dat Shimon inmiddels al 30 duizend dollar met de video’s zou hebben verdiend.

De documentaire

Simon werd bekend nadat de documentaire The Tinder Swindler op 2 februari op Netflix verscheen. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjohol en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflixdocu deelden.

Simon zocht op de app naar vrouwen en deed alsof hij de erfgenaam van LLD Diamonds was. Hij won de harten van de vrouwen voor zich met zijn charme en zijn royale lifestyle. Om vervolgens te doen alsof hij diep in de problemen zat, om zo de zakken van de vrouwen leeg te kloppen. Hij zou door de jaren heen meer dan 10 miljoen dollar hebben gestolen.

Simon werd nooit veroordeeld voor zijn misdaden tegen Cecilie, Pernilla en Ayleen. De drie vrouwen hebben daarom na de release van de documentaire een GoFundMe-pagina opgezet om zo hopelijk een deel van het geld terug te krijgen dat van hen was gestolen. Ze hopen daarmee 600.000 dollar op te halen. Op dit moment staat de teller op 165.252 dollar.

Bron: HLN | Beeld: Netflix The Tinder Swindler

Laatste nieuws

Zie ook