Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dio over Expeditie Robinson: All Stars: ‘Ik mag daar niet ontbreken’

In het speciale all stars-seizoen gaat de rapper de strijd aan met de best of the best.

In 2016 behaalde Dio de finale van Expeditie Robinson, waar hij het moest afleggen tegen boerin Bertie. Dit jaar krijgt de rapper nogmaals een kans om die winst te pakken in het speciale all stars-seizoen. Al is dat helemaal niet zijn doel, zo vertelt hij aan Grazia

Strik erom 

Er zijn maar weinig mensen die twee keer naar een onbewoond eiland mogen afreizen voor Expeditie Robinson. Dio is één van die lucky ones. Toch moest hij wel even nadenken voordat hij daadwerkelijk ‘ja’ zei. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel over heb getwijfeld, want ik heb een strik gedaan om mijn vorige expeditie-avontuur. Ik was daar best wel blij mee en eigenlijk is toen alles al uitgekomen hoe ik het had gevisualiseerd”, vertelt hij als we hem spreken. “Ik stond toen ook in de finale. Dus ik was snel geneigd te denken: ik kan nu eigenlijk alleen maar verliezen."

Maar toen hij hoorde dat het om een all stars-editie ging, veranderde alles voor de rapper. "Te weten dat je mag strijden tegen de legendes van vorige seizoenen, allemaal finalisten, allemaal mensen met doorzettingsvermogen en strijdkracht, begon ik al heel snel te denken: ik mag daar niet bij ontbreken", vertelt hij. "Dit is blijkbaar een once in a lifetime experience die heel weinig mensen een tweede keer aangeboden krijgen, en toen was ik heel snel om. Hier moet ik bij zijn!" 

Verwachtingen temperen 

Met de ervaringen uit 2016 op zak, is er één ding dat Dio nu anders gaat doen. "Wat ik heb geleerd van de vorige keer is dat je verwachtingen heel erg moet temperen. De vorige keer had ik ook verwachtingen en dat liep allemaal anders. Met dat gedachtengoed zou je nu toch ergens kunnen bedenken hoe dingen lopen. Die verwachtingen moet je de deur uitdoen", stelt de rapper. "Het is Expeditie Robinson, eigenlijk is elke dag een groot raadsel en weet je niet wat je te wachten staat."

De reden dat hij dit jaar nog een keer meedoet? "Mijn voornaamste doel was plezier hebben", vertelt hij. "De vorige keer zat ik er best wel tactisch en doelgericht in. Heel veel dingen moesten wijken voor hetgeen dat ik voor ogen had. Dat heb ik al af kunnen strepen; het tactische spel dat ik de vorige keer heb gespeeld. Nu wil ik me meer focussen op het socializen, het survivallen."

Rivaliteit met Bertie 

Met wie hij in elk geval kan socializen, is een oude bekende: boerin Bertie. De winnares van het seizoen waarin Dio meedeed, en met wie hij dus in de finale stond. "Het weerzien vond ik leuk", vertelt de rapper. "Ik ben altijd wel in goede energie met Bertie geweest en ik respecteer haar voor de expeditie die zij heeft gehad. We hebben samen gewoon de finale gespeeld en we gunden elkaar daarin de winst, dus we hebben nooit een rivaliteit of whatever gehad." Het is dan ook niet zijn doel om dit jaar wél de winst te pakken ten koste van Bertie. "Maar ik dacht wel: hé, iemand uit mijn seizoen. Mogelijk kunnen we dat in ons voordeel laten werken." Oeh! Of dat ook echt is gebeurd, zullen we de komende weken gaan zien. 

Al met al kijkt Dio tevreden terug. "Het was weer een heel bijzonder avontuur", zegt hij. "Ik heb weer meer waardering voor de kleine dingen in het leven, die eigenlijk heel groot zijn. Hoe vervelend het ook is, na de eerste keer vervaagde dat een beetje en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om dat weer te voelen." Hear, hear! 

Expeditie Robinson: All Stars is vanaf 24 februari elke week te zien bij RTL 4 of Videoland. 

Beeld: RTL/Shotsbysud