Ferry Doedens onthult wat hij meesmokkelde naar Expeditie Robinson 

Aha!

Lees ook

In Expeditie Robinson: All Stars staat Ferry Doedens weer oog in oog met zijn medefinalisten uit 2014. Om ze deze keer wél te verslaan, dacht hij een handige tool mee te kunnen smokkelen. We weten immers dat kandidaten erg weinig in hun rugzak mogen stoppen om mee te nemen naar het eiland. Toch lukte het de acteur om een extra item in te pakken. In gesprek met Grazia vertelt Ferry er alles over.

Weerzien met medefinalisten 

In 2014 stond Ferry met Kay Nambiar (de winnaar van dat seizoen) en Krystl Pullens in de finale. Beide medefinalisten doen dit jaar ook mee aan het all stars-seizoen. Hoe was dat weerzien? “Ja, hartstikke leuk”, vertelt Ferry enthousiast als we hem spreken.

Nadat de acteur was benaderd, appte hij heel voorzichtig zijn medefinalisten van acht jaar geleden. “Eerst van ‘Hé, hoe is het?’ en daarna ‘Zijn jullie toevallig ook benaderd voor Expeditie Robinson: All Stars?’. Want je spreekt elkaar natuurlijk niet dagelijks”, legt hij uit. Als snel bleek dat ze inderdaad alle drie waren gevraagd en het contact kwam snel weer op gang. “Je gaat wel speculeren wie er nog meer mee zouden doen”, vertelt Ferry. 

Voor vertrek besloten ze zelfs nog even bij elkaar te komen om de tactiek te bespreken. “We hebben twee weken voor vertrek nog even een hapje met elkaar gegeten. Het ging van: ‘Stel dat we wel met elkaar in een groep zitten’. ‘Nee, dat gaat niet gebeuren, ze gaan ons uit elkaar houden.’ ‘Ja oké, dat zou heel dom zijn.’ ‘Wat gaan we dan doen?’ Dat was een goed wederzien. Echt helemaal te gek”, zegt hij stralend. Het was dus vooral snel weer erg gezellig tussen het drietal. Het is dan ook niet Ferry’s doel om zijn voormalig medefinalisten dit keer te verslaan. “Ik wil gewoon zover mogelijk komen.”

Vuur maken 

De strijd om de elementen kan dus weer beginnen! Al kan de acteur niet met élk element evengoed omgaan. In het vorige seizoen waarin Ferry te zien was, bleek dat vuur maken niet zijn sterkste kant is. Daar had de acteur heel slim iets op bedacht.

“Ik heb een aansteker meegesmokkeld”, geeft hij lachend toe. “Maar die heeft het helaas niet overleefd, omdat we meteen het water in moesten”, voegt hij eraan toe. “Dat was wel heel jammer.” Helaas voor Ferry moest hij dit keer dus weer ‘gewoon’ aan de slag met wat hout en een vuursteen. En wij gokken dat dat helemaal goed gaat komen, de vorige keer schopte hij het immers ook tot de finale zonder fire skills! 

Mentaal afzien 

Hoe het uiteindelijk was om een tweede keer op een onbewoond eiland te strijden – en dan ook nog tegen allemaal winnaars? “Fysiek is het afzien, maar mentaal ook wel hoor”, stelt de acteur. “Dat zie je op tv misschien wat minder, maar er zijn heel veel momenten dat je moet wachten, of dat je geen energie hebt. In Nederland zit je natuurlijk alleen maar op je telefoon de hele tijd, dus je hebt ook even rustig de tijd om na te denken“, stelt hij. “Mentaal was het eigenlijk heel lekker en relaxed.”

En als je ineens zoveel tijd hebt, dan is de kans dat je jezelf tegenkomt best groot. “Ik ben het afgelopen jaar natuurlijk wel even nagegaan”, geeft hij lachend toe. “2021 was voor mij persoonlijk best turbulent. Precies een jaar geleden zat ik nog bij Jinek aan tafel om te vertellen over mijn Only Fans-platform, dat ik overigens nog gewoon heb, maar dat was toen groot nieuws” blikt hij terug. “Dan ga je wel nadenken, wat had ik beter aan kunnen pakken, wat had ik beter kunnen doen? En gelukkig zit je daar ook wel met mensen met wie je dat een beetje kunt ventileren.”

Al met al heeft het gebrek aan een smartphone de acteur veel rust gebracht. “Ik ben wel een stuk rustiger geworden op dat moment, omdat je geen prikkels meer hebt. Op de spellen na – als ik die heb mogen doen”, lacht hij geheimzinnig. Hoe het precies is gelopen voor Ferry gaan we de komende weken zien. “Expeditie Robinson is iets magisch. Ik kijk er trots op terug.”

Benieuwd hoe ver Ferry dit keer komt? Je ziet het vanaf nu 24 februari wekelijks in Expeditie Robinson: All Stars of op RTL 4 of Videoland. 

Beeld: RTL/Shotsbysud 

Laatste nieuws

Zie ook