Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia’s Karlijn over Happn-date: ‘Hij liet er geen gras over groeien en trok direct de stoute schoenen aan'

'Zou er wel een klik zijn?'

Grazia's Karlijn (26) is al een tijdje single and ready to mingle. Omdat wij Karlijn een leuke date gunnen, moedigden we haar aan om een account op Happn aan te maken. Enne, speciaal voor ons hield ze haar dates met Tom* bij.

Single in coronatijd

"Single zijn in coronatijd: dat is soms best lastig. Want als er geen enkele kroeg, restaurant of club open is, hoe moet je dan nieuwe mannen ontmoeten? Met die vraag in het achterhoofd pakte ik op een vrijdagavond de telefoon erbij en downloadde ik Happn."

"Daar bleek ik niet de enige te zijn met de bovenstaande gedachte, want de ene na de andere leuke jongen kwam op m’n scherm voorbij; van stoere mannen met een sixpack tot slimme jongens met een lieve lach. Na een paar keer heen en weer geswipet te hebben, wist ik het zeker: hiermee kan ik me prima een avondje vermaken – en misschien zelfs wel een leuke date scoren."

Tom

"Na een tijdje druppelden de matches én leuke gesprekjes binnen. Terwijl ik relaxed in m’n joggingbroek op de bank zat, appte ik erop los. En dat maakt Happn juist zo toegankelijk: je leert op je gemak en in het comfort van je eigen woonkamer veel nieuwe mensen uit je omgeving kennen en dat beviel mij wel."

"Uiteindelijk kwam ik Tom (35) tegen. Met zijn stoppelbaardje, diepbruine ogen en brede schouders trok hij meteen mijn aandacht. Ik viel blijkbaar ook bij hem in de smaak. Zodra ik hem likete, kreeg ik meteen de melding dat we een match waren."

"Tom liet er geen gras over groeien en trok direct de stoute schoenen aan. “Ik val maar gelijk met de deur in huis: heb je zin in een wandelingetje?” Tom bleek een straat achter mij te wonen en we hadden elkaar weleens in de supermarkt gezien. Het was dan ook niet zo gek dat we elkaars paden al zo'n 34 keer vlakbij de supermarkt hadden gekruist op Happn – iets wat je heel makkelijk kunt zien in de app. We wisselden al snel nummers uit en appten over en weer. We hadden het over onze hobby's, favoriete drankjes – hij drinkt graag whisky – en over onze toekomstplannen. Na een paar dagen appen besloten we onze 'wandeldate' te plannen."

Dag van de date

"Op de dag van de date had ik al vroeg kriebels in m’n buik. Nooit eerder had ik een date gehad met een oudere man. Zou hij me misschien te jong vinden? Zou er wel een klik zijn? Wat als er een stilte valt? Is-ie in het echt net zo leuk als op de app?"

"Die twijfels verdwenen al snel toen ik hem eenmaal op de afgesproken tijd en plaats zag staan. Nonchalant kwam hij met een grote glimlach op mij af. Daar was-ie dan: mijn date, gehuld in leren jack, ripped jeans en nette schoenen. Zijn schouders oogden breder dan op de foto en ook stoppelbaardje leek sexyer. In zijn rechterhand hield hij een grote paraplu vast – “want het kon weleens gaan regenen”. Hij was in ieder geval graag op alles voorbereid, zoals hij zelf vertelde. Terwijl we door de buurt wandelden, kletsten we honderduit en leek de tijd voorbij te vliegen. Aan het einde van de date gaf hij me een vluchtige, maar stevige kus – die meteen naar meer smaakte."

Vervolgdate

"Na de geslaagde wandeldate spraken we snel nog een keer af, ditmaal voor een gezellig drankje in de stad om te vieren dat de horeca weer geopend was."

"Hij haalde me als een echte gentleman op – and again, mét paraplu – en wist me gelijk weer in te pakken met zijn diepbruine ogen. Bij een gezellig tentje bestelde Tom een whisky, en ook ik moest eraan geloven. Terwijl we aan de whisky nipten, vertelde Tom gepassioneerd over zijn favoriete drank. Vervolgens kletsten we opnieuw honderduit en gingen we verder de diepte in. Tom vertelde over zijn familie, zijn ex en over zijn dromen."

"Onder de tafel raakten onze knieën elkaar regelmatig aan en Tom pakte af en toe mijn hand. Er hing een fijne spanning tussen ons. 'Zouden we dan straks ons eerste zoen hebben?' vroeg ik me af."

"Op de terugweg van wederom een geslaagde date bleek die paraplu toch nog van pas te komen: terwijl het hard regende, beleefden wij een romantisch momentje onder de paraplu. Tom pakte opnieuw mijn hand vast en boog zich naar voren voor een innige zoen. Met een warm gevoel stapte ik mijn woning weer binnen."

Geen match

"Tom en ik spraken nog een paar keer af, maar na een paar weken daten blijken we toch te verschillend te zijn. Toch kijk ik wel terug op de leukste dates die ik tot nu toe heb gehad, en dat terwijl hij bij in de buurt bleek te wonen (en ik hem zonder Happn misschien niet had leren kennen). Daarom ben ik ervan overtuigd: love is just around the corner. En met dat in het achterhoofd swipe ik nog even vrolijk verder. Want wie weet wie ik nog meer tegenkom op Happn…"

Ben jij single en ready to mingle? Download dan gratis de app Happn. Want hoewel Karlijns dates met Tom dan niet in een relatie eindigden, staat er nu weer een nieuwe date op de planning: "We zijn elkaars paden al een paar keer gekruist op Happn en binnenkort kruizen onze wegen tegelijkertijd bij een leuke cocktailbar."

*De echte naam van Karlijns date is bekend bij de redactie. 

Beeld: Happn