De nieuwe Samsung Galaxy S-telefoons: een verbetering ten opzichte van hun voorgangers?

Wij vertellen je er alles over.

Lees ook

Op 9 februari presenteerde Samsung de drie nieuwste Galaxy S telefoons: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. De S22 Ultra is vanaf 25 februari verkrijgbaar. Op de S22 en de S22 moet je nog iets langer wachten, namelijk tot 11 maart. In deze review kun je alvast lezen wat je van de nieuwe modellen kunt verwachten.

Mooi design en nieuwe kleuren 

De S22, S22 Plus en de S22 Ultra hebben een mooi design met strakke lijnen. Ze zijn gemaakt van stevig Gorilla Glass, waardoor ze niet kapotgaan als ze vallen. De camerabehuizing aan de achterkant loopt mooi over in het frame. De telefoons zijn dun en liggen lekker in de hand. 

De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in zeven warme kleuren: Phantom Black, Phantom White, Green, Burgundy en de nieuwe exclusieve kleuren Graphite, Sky Blue en Red. Welke kleur je ook kiest, je komt sowieso stylish voor de dag. 

Selfie camera en Portrait Mode 

De selfie camera mag natuurlijk niet ontbreken. En hoe: de camera heeft 40 megapixels, waardoor je haarscherpe foto’s tot in de kleinste details kunt maken. Het basismodel en de Plus hebben een zogeheten Portrait Mode. Hier kun je professionele portretfoto’s mee maken. 

Scherpere foto’s met 108 (!) megapixel camera

De hoofdcamera’s van de S22 en de S22 Plus zijn met 50 megapixel verbeterd ten opzichte van die van hun voorganger. Bij de S21 en S21 Plus was dit nog 12 megapixel. Het basismodel en de Plus hebben een telefotolens van 10 megapixel. Dit is een stuk minder dan de 64 megapixel bij hun voorgangers en levert dus ook minder scherpe foto’s op. 

Tot 100 × inzoomen 

Met de camera’s van de S22-modellen kun je 3 × tot 10 × optisch zoomen om op afstand scherpe foto’s te maken. Daarmee kan je dus heel goed sneaky foto’s maken van een super stylish voorbijganger. Je kunt er trouwens nog veel verder mee inzoomen (tot 100 ×), maar dan zijn je foto’s wel minder scherp.

‘De helderste beeldschermen ooit’

De helderheid van de beeldschermen is bij de nieuwe modellen een stuk beter dan bij de S21 telefoons van Samsung. De S22 heeft een schermhelderheid van 1500 zogeheten ‘nits’ ten opzichte van 1300 nits bij de S21. Kortom: een nog scherper scherm dan bij z’n voorganger. En de beeldschermen van de S22 Plus en de S22 Ultra zijn zelfs nog helderder. Volgens Samsung zijn het ‘de helderste beeldschermen ooit’.

Kleinere batterij voor de S22 en de S22 Plus

De batterij van de S22 en de S22 Plus is kleiner dan die van hun voorgangers. Hierdoor hebben ze een kortere accuduur en kun je minder lang met de telefoon doen voordat hij weer moet worden opgeladen. Bij de S22 Ultra is de batterij even groot gebleven.

Snelladen mogelijk bij nieuwe modellen

Maar gelukkig is het net als bij de S21-serie mogelijk om een Samsung Galaxy S22 smartphone versneld op te laden. Dit betekent dat je de telefoons met een hoger vermogen kunt opladen dan met ‘normale’ opladers, waardoor de batterij sneller vol is. De S22 Plus en de S22 Ultra zijn al in 30 minuten tot 70% opgeladen. Het S22 basismodel is na anderhalf uur 100% opgeladen. 

Conclusie 

Al met al kun je concluderen dat de Samsung Galaxy S22 smartphone modellen in sommige opzichten zijn verbeterd ten opzichte van hun voorgangers. Toch zijn er ook dingen hetzelfde gebleven of zelfs minder uitgebreid dan bij de S21 modellen. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook