Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh: TikTokkers smeren glijmiddel in hun haar

Het is weer zover: een wel heel bijzondere internettrend.

De app TikTok blijft ons verbazen, want we zien er vaak de gekste trends op voorbijkomen. We hebben er weer eentje voor je: glijmiddel in je haar smeren om de bekende wet look te krijgen. Say what now?

De bekende look van Megan

Op TikTok is er een speciale afdeling waar beauty hacks gedeeld worden: #BeautyTok. Vaak worden daarvoor spullen uit de keuken of de badkamer gebruikt. Maar Edely @EdelyDesigns heeft laatst een video opgenomen waarin ze een product uit de slaapkamer gebruikt. Ze deelde foto's van Megan Fox bij de VMA's eind 2021 en benoemde dat haar wet hair look hoogstwaarschijnlijk is gemaakt met glijmiddel. In haar video besloot ze die look na te maken. We moeten bekennen: het eindresultaat lijkt inderdaad behoorlijk op het kapsel van Megan. Zou het?

Haarverlies door corona? Alyssa Milano deelt 3 producten die kunnen helpen

https://www.tiktok.com/@edelydesigns/video/7054618490292079918?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id7038493485347325446

Echt effect

Hoe zit dat eigenlijk? Werkt het echt als je glijmiddel in je haar smeert? Het antwoord is ja, aldus verschillende haarstylisten. "Nadat ik de video had gekeken, heb ik glijmiddel op waterbasis in mijn haar gesmeerd en het gaf me inderdaad de wet look waar ik naar op zoek was", aldus styliste Marsona Horan. "Het klopt helemaal dat de kappers van celebs glijmiddel gebruiken om wet hair looks te maken. Het beschadigt het haar helemaal niet, maar blijft wel lang zitten", voegt styliste Joabe Vidal daaraan toe.

Siliconen vermijden

Toch zorgt deze methode voor discussies, omdat veel soorten glijmiddel behoorlijk wat siliconen bevatten. "Die soorten zou ik dan ook niet aanraden, omdat ze buildup veroorzaken", aldus Horan. Siliconen zijn immers waterbestendig, waardoor ze wel erg lang in je haar kunnen blijven zitten en je je haar misschien wel twee of drie keer moet wassen. Het is dus belangrijk om, als je deze hair hack wilt proberen, aan de slag te gaan met een variant op waterbasis die geen siliconen bevat. Toch iets te risky? Dan kun je altijd nog kiezen voor gel of gewoon water.

Bron: Shape | Beeld: BrunoPress