Finally: Netflix deelt lanceringsdatum van Stranger Things seizoen 4

Hier hebben we héél lang op moeten wachten.

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat het derde seizoen van Stranger Things op Netflix verscheen. Door de coronacrisis – what else is new – liet het vierde deel van de serie langer op zich wachten dan normaal. Gelukkig heeft de streamingdienst ein-de-lijk bekendgemaakt wanneer we Stranger Things 4 kunnen verwachten.

Eindelijk duidelijkheid

Maandenlang waren fans al aan het speculeren over de lanceringsdatum van het vierde seizoen van Stranger Things. De serie zou sowieso een vervolg krijgen, maar een specifieke datum bleef uit. Tot gister, aangezien Netflix bekendmaakte dat het vierde deel van de serie er nu écht aankomt. 

Het vierde deel wordt volgens de streamingdienst opgesplitst in twee delen. Vol 1. en Vol 2. Het eerste deel verschijnt op 27 mei en het tweede deel zal vanaf 1 juli te zien zijn. Yes!

‘Bigger than ever’

Aangezien we even geduld moesten hebben, besloot Netflix in een speciale brief alvast een tipje van de sluier op te lichten over het nieuwe seizoen. Zo lezen we dat het vierde seizoen van de serie ‘the most challenging season yet’ is. “Iedereen die aan de serie heeft gewerkt is zo trots op de resultaten, we kunnen niet wachten om het te delen”, deelt de streamingdienst.

Ook schrijven de seriemakers dat het seizoen opgedeeld wordt in twee delen, gezien de lengte. “It’s coming soon. And it’s bigger than ever.” Helaas wordt dit leuke nieuws gevolgd door een minder vreugdevol bericht: het vijfde seizoen zal namelijk het laatste seizoen van de Netflix-hit zijn. “Seizoen vier zal het op een na laatste seizoen zijn, seizoen vijf de laatste.”

Voorpret

Eerder deelde Netflix al de trailer, waarin we zien we dat Eleven (Millie Bobby Brown) zich opmaakt voor spring break. Ze schrijft een brief aan Mike (Finn Wolfhard), waarin ze hem vertelt hoe geweldig haar eerste 185 dagen in Californië waren, maar al snel zien we dat dit niet helemaal waar is. Wat volgt zijn vuurwapengevechten, een enge pop, kapotte ramen, Eleven die door twee mannen in pak wordt vastgehouden, een ondergrondse basis, explosies en nog veel meer strange things. Wij kunnen niet wachten. 

Bron en beeld: Netflix 

Laatste nieuws