Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chace Crawford blikt terug op bijzonder moment tijdens Gossip Girl-auditie

Awh!

Chace Crawford and Blake Lively filming 'Gossip Girl'

Hoewel het dit jaar alweer vijftien (!) jaar geleden is dat het eerste seizoen van Gossip Girl op de buis verscheen, herinnert Chace Crawford (Nate Archibald) zich de audities nog als de dag van gisteren. En dat met name de bijzondere klik die hij meteen met co-star Leighton Meester (Blair Waldorf) voelde.

XOXO

In 2012, alweer 10 jaar geleden, liep Gossip Girl ten einde. Hoewel er vorig jaar een reboot verscheen, zijn het toch nog altijd de originele karakters die in ons geheugen gegrift staan – zelfs de revival refereert nog regelmatig aan de originele Upper East Siders.

Ook actrice Jessica Szohr (Vanessa Abrams) is nog niet helemaal klaar met de serie. Zo startte ze podcast XOXO with Jessica Szohr. Hierin blikt ze met acteurs en makers van de serie terug op Gossip Girl en haalt ze herinneringen op. Haar meest recente gast was niemand minder dan Chace Crawford.Zien: dubbelganger van Gossip Girl' Blair Waldorf gaat viral op TikTok

Auditie met Leighton

Samen met Jessica haalt Chace herinneringen op aan de early Gossip Girl days. Met name een herinnering staat Chace nog goed bij: het moment waarop hij Leighton Meester (Blair) ontmoette tijdens de auditie. “Ze lieten me in een enorme ruimte wachten en aan de andere kant van die kamer zat een meisje op een stoel met haar rug naar me toe.”

Chace liep naar haar toe om zich voor te stellen. “Ze draaide zich om, met haar haarband om, en het is Leighton.” Op dat moment wist de acteur al dat zij waarschijnlijk de rol van Blair ging vertolken. “Ze zag eruit alsof ze goed kon acteren.” Bovendien kon de acteur zich ook goed herinneren dat ze meteen een klik hadden. “We hadden onmiddellijk een vriendschappelijke band. Het was makkelijk om met haar te praten.” Awh!

Beeld: Gossip Girl

Wonen in New York

Tijdens de podcast deelt Chace dat hij ook meteen een goede band had met zijn on-screen beste vriend Ed Westwick, die Chuck Bass speelde. Hij vroeg Ed dan ook of hij niet een appartement met hem wilde delen. “Mijn moeder en ik waren naar appartementen aan het kijken in New York. Ik wist dat de stad duur was, maar dit ging wel heel ver. Dus vroeg ik Ed of hij samen wilde wonen.” De twee deelden uiteindelijk twee jaar een appartement.

Bron: Marie Claire, XOXO with Jessica Szorh | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • Chace Crawford and Blake Lively filming 'Gossip Girl' in NYC with an adorable puppy. October 14, 2009 X17online.com exclusive *** Local Caption ***