Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Of je het nu wil of niet: de haarband is terug van weggeweest

Ideaal wanneer je je het wassen van je haar een dag uit wil stellen.

Nadat we Blair Waldorf in Gossip Girl een haarband in alle kleuren, soorten en maten zagen dragen, hebben we het accessoire eigenlijk niet veel meer gezien. Tot nu, want de haarband lijkt een serieuze rentree te maken.

Lekker makkelijk

Er gaat niets boven een haarwasdag overslaan, zonder dat iemand je vette coupe opmerkt. En daar lijkt deze nieuwe trend een ideaal hulpmiddel voor te zijn. Op Instagram spotten we de oude vertrouwde stoffen haarband steeds vaker en – ondanks dat we eerst even moesten wennen – zijn we inmiddels fan. De stoffen haarband geeft je look niet alleen een sportieve vibe, maar kan ook best wel classy staan.

Zo draag je 'm

We spotten Vivian Hoorn op de skipiste met een 90's zwarte haarband, maar dat wil heus niet zeggen dat-ie alleen voor die paar uurtjes in de après ski geschikt is. Influencers als Benthe Liem en Chloé Monchamp laten zien dat deze basic haarband het ook erg goed doet bij een alledaagse look.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door coco (@chloemonchamp)

Gebreide variant

Is deze basic variant niet helemaal jouw ding? Ook een gebreide haarband lijkt een comeback te maken. Minstens zo classy en ook nog eens lekker warm.

Fashiongoeroe Emili Sindlev laat zien dat je deze haarband gemakkelijk over je lokken draagt, om een speels effect te krijgen. Uitleggen waar deze haarband het beste bij gedragen kan worden is niet nodig. Een classy look, baggy outfit of jogging pak: de haarband past overal bij. Daar worden we nou blij van.

Beeld: BrunoPress, Instagram