Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

7 tips voor de perfecte cocktailparty thuis

Cheers!

We mogen weer meer dan vier mensen thuis ontvangen, en als je het ons vraagt is dat al een goede reden om thuis weer eens een cocktailparty te organiseren. Ben je het hosten van een (cocktail)party een beetje verleerd na de lockdown? No worries. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

1. Nodig je gasten op tijd uit

Nu het normale leven weer een beetje opgepakt wordt, hebben veel mensen alweer een overvolle agenda. Nodig je gasten dan ook op tijd uit, zodat iedereen niet last minute zijn of haar plannen om hoeft te gooien.

2. Kies een thema

Als je gasten weten dat je een cocktailparty houdt, houden ze er qua dresscode vast al rekening mee dat ze niet in een kapotte spijkerbroek naar je soiree moeten komen. Maar hoe leuk is het om ook een thema aan de avond te koppelen? Kies bijvoorbeeld voor het thema goud en spreek met iedereen af dat er een gouden detail in hun kleding moet terugkomen. Uiteraard kun je je huis dan ook versieren gouden glitters, slingers of ballonnen.

3. Maak niet te veel verschillende cocktails

Eén cocktail kan al uit zeven verschillende ingrediënten bestaan. Kies er daarom voor om niet te veel verschillende cocktails te maken. Voor je het weet ben je anders de hele avond bezig met cocktails maken, en houd je na je cocktailparty allemaal ingrediënten over die je bijna nooit gebruikt. Maak daarom niet meer dan vier verschillende cocktails.

Maak het jezelf helemaal handig door cocktails te kiezen die dezelfde basisingrediënten hebben. Wil je bijvoorbeeld graag een Gin & Tonic maken? Maak dan als volgende cocktail een Gin Gin Mule. Voor beide cocktails is gin de basisdrank. Lekker makkelijk!

4. Haal alle benodigdheden op tijd in huis

Als je lekkere cocktails wilt maken heb je meer nodig dan alleen de juiste ingrediënten voor een drankje. Zo heb je ook shakers, mooie glazen, rietjes, roerstaafjes en ijsklontjes nodig. Ook moet je er rekening mee houden dat je voor verschillende cocktails weer andere glazen nodig hebt. Een Espresso Martino serveer je in een martiniglas, een Margarita of Manhattan in een coupeglas, een Cuba Libre in een longdrinkglas en een Ameretto Sour of Whisky Sour serveer je dan weer in een Tumbler glas.

5. Zorg ook voor non-alcoholische dranken

Een cocktail kan best zwaar vallen, zorg daarom dat je ook non-alcoholische dranken in huis hebt. Bereid tussendoor eventueel een mocktail en zet ook een karaf met water op tafel. Stay hydrated! 

6. Zet hapjes op tafel

Wat is een cocktailparty zonder hapjes? Haal van tevoren ook wat kaas, worst, zoutjes en nacho's in huis. Of maak een lekkere bruschetta, wraprolletjes of garnaalspiesjes. Serveer de hapjes op een mooie borrelplank en zet ook meteen wat servetjes op tafel. Ooh ja, en maak de tafel meteen gezellig met een mooi tafelkleed en kaarsen.

7. Dress the party

We hadden het net al even over een dresscode: als je een cocktailparty organiseert wil je er natuurlijk wel uitzien om door een ringetje te halen. Trek daarom je mooiste pumps aan, hijs je in die mooie jurk (of pak) en vergeet de juiste accessoires niet.

TK Maxx

Een cocktailparty voorbereiden kan veel tijd in beslag nemen. Helemaal als je naar verschillende winkels moet om de juiste cocktailglazen te halen en om mooie kleding aan te schaffen. Bij TK Maxx vind je dit allemaal gelukkig onder één dak, waardoor je niet naar verschillende winkels hoef. Bij het warenhuis kun je alles vinden op het gebied van home en sport, en beauty en fashion. Daarnaast wisselt het aanbod in de winkels regelmatig.

Er is altijd wel een TK Maxx bij jou in de buurt. Zo heeft het warenhuis filialen in Almere, Amsterdam (2), Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Nijmegen, Rotterdam (2) en Zoetermeer. Binnenkort opent TK Maxx haar veertiende winkel in Enschede, en haar vijftiende in hartje Amsterdam.

Beeld: TX Maxx, iStock