Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

On trend: de lichtblauwe winterjas

Sinds Copenhagen Fashion Week zijn de baby blue winterjassen een ware hit.

De lichtblauwe winterjas is perfect in between seasons. Heerlijk warm, maar wel alvast met een vrolijk lentekleurtje. Sinds Copenhagen Fashion Week, waarbij menig influencer en modekenner in een baby blue coat verscheen, zijn de jassen helemaal on trend. Let's get some fashion inspiration!

Bright blue

Jaar na jaar dragen we veelal winterjassen in neutrale tinten. Denk bruine teddy’s, zwarte puffers en witte parka’s. Maar dit jaar lijkt het neutrale kleurenpallet passé. Na seizoenen van onopvallende kleuren, gaan we nu massaal aan de kleurrijke jas. Een kleur in particular scoort daarbij hoog: blauw.

Tijdens Copenhagen Fashion Week – dat van 1 tot 4 februari plaatsvond in de Deense hoofdstad – werd de blauwe mantel met furore geshowd. Van shiny bright blue tot pastelblauw. Designers, influencers en modekenners waren meteen weg van de trend en wij vermoeden dat we deze winter nog meer gaan zien van deze trend.Fashion background: de tijdloze klasse van Chanel

Instagram inspiration

Benieuwd hoe je de blauwe jas kunt dragen? Wij delen een aantal van onze favoriete looks met je.

Een knallend accessoire of een felle outfit onder je babyblauwe jas maakt het geheel net wat speelser: wij zijn fan!

Alleskunner

Overigens zijn het niet alleen de influencers die de credits voor deze trend op zich kunnen nemen. Het was namelijk het merk Baum und Pferdgarten – dat ook tijdens CHFW showde – dat verantwoordelijk is voor de nieuwe rage. Het succes van de blauwe jas, zo verklaart creative director Rikke Baumgarten, zit ‘m erin dat het een levendige en prachtige kleur is die mooi staat bij elke huidskleur. We couldn't agree more!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram