Duimpje omhoog: we kunnen binnenkort Instagram Stories liken

Heb je veel volgers op Instagram en ben je nogal actief op Instagram Stories? Grote kans dat je DM dan regelmatig ontploft met vlammetjes, hearteyes of andere emoji’s. En aan die overvolle inboxen wil Instagram nu iets doen.

Overvolle inbox

Oké, we have to admit, wij op de redactie hebben niet allemaal duizenden volgers. Het ‘probleem’ van een overvolle inbox kennen we dan ook niet. Maar mocht je een flinke achterban op the gram hebben, dan kan het een behoorlijke klus zijn, om je DM continu bij te werken.

Al die emoji’s die je volgers op je Instagram Stories reageren, komen namelijk binnen als een persoonlijk berichtje. Hierom lanceert Instagram een functie waarbij je Instagram Stories kunt liken. 

Liken maar

Hoe het precies werkt? Het lijkt erop dat je, bij het zien van een leuke post via Instagram Stories, kunt kiezen uit de opties reageren of liken. Kies je voor een like, dan krijgt de andere gebruiker dit niet als privébericht te zien. Die persoon ziet gewoon de like binnenkomen.

Kortom: degene die het bericht post kan zien hoeveel likes hij of zij binnenkrijgt, maar voor de buitenwereld is dat niet zichtbaar. 

Overzicht in je privéberichten

Volgens Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, is dit een stuk fijner voor de gebruikers. “Het idee is dat we mensen meer steun kunnen bieden, maar ook dat hun privéberichten wat schoner blijven.” Wanneer de nieuwe lancering uitrolt? Dat is nog niet duidelijk. Maar wij zijn ieder geval heel benieuwd. 

Bron: Girlscene | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws